RETRO RÁDIÓ

Így zajlott az életmentés a hős szemszögéből: mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van





A legapróbb részleteket is elárulta a veszprémi hős a mentéséről, melynek végén a 4 és fél éves kislány egy soha nem feledhető mosollyal köszönte meg az életét.



Megosztás
Szerző: LDR, J.K.
Létrehozva: 2023.03.15.
életmentés veszprém megye hős kislány

Filmbe illő drámai jelenetek játszódtak le Veszprémben március 12-én, ahol nem sokon múlott egy gyermek élete. A megrendítő eseményről a Bors oldalán lehetett olvasni. Soha nem gondolnánk, hogy egy olyan népszerű és közkedvelt édesség, mint a fánk ilyen nagy bajt tud okozni, ám Georgina Kudrjavceva és kislánya ezt vélhetően egy életre megtanulta. 

Egyszer csak azt láttam, hogy furcsán viselkedik, mint aki nem kap levegőt. Mire odaszaladtam már nem tudott beszélni, elszürkült teljesen. Kétségbeestem, próbáltam a hátát ütögetni, de nem jártam sikerrel

– idézte fel a rémisztő emlékeket az édesanya, aki elmondta, hogy igyekezett segítséget kérni fuldokló lányának az arra érkező autósoktól, ám egyik autós sem állt meg a segélykérésére, majd mint derült égből a villámcsapás egy autó sodródott melléjük, aminek a sofőrje odafutott hozzájuk és Heimlich-fogást alkalmazta a kislányon, aminek köszönhetően Georgina le tudott nyúlni a levegőért kapkodó lánya torkán.

„Egy 50 forintos nagyságú fánkdarabot vettünk ki a szájából. A segítségünkre sietők hívták a mentőket is. Ezután a kislányom jobban lett, visszajött a színe is” 

– idézte fel a pokol perceit sírva Georgina.

Kevésen múlott a kislány élete, hiába próbált neki édesanyja segíteni Fotó: Artist-freed

A Borsnak sikerült megszólaltatni a megmentő hőst, Resperger Balázst, aki szerint véletlen volt, hogy meglátta a bajba jutott gyermeket:

„Jöttünk ki a hipermarket parkolójából és már nem is tudom miért, de elnéztem a buszmegálló irányába. Arra lettem figyelmes, mintha valaki ütögetné a gyermeke hátát és rángatja. Annyit láttam csak, hogy tátott szájjal van a kicsi, mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van. Az első parkolónál megfordultam, elakadásjelzővel, nagy gázzal bementem az autók közé. Az anyuka annyit mondott, hogy megakadt a torkán valami.” 

Gyorsan, reflexből a Heimlich-fogást alkalmaztam. Ekkor kijött valami a szájából. Párom közben hívta a mentőket. Kisétáltam a főútvonalra a mentőhöz, integettem nekik, hogy itt vagyunk

– osztotta meg a bátor férfi a mentés részleteit, aki elárulta, hogy mindezek után láthatóan jobban lett a gyermek, akitől igyekeztek megtudni, hogy nem fájlalja-e ott, ahol a megmentője megnyomta neki. A kislány pedig mosolygott és hálából virágokat kezdett el szedegetni a megmentőjének.

Georgina nagyon hálás Balázsnak, hogy segített Fotó: Artist-freed

Örülünk, hogy jókor voltunk jó helyen. Egy autó sem állt meg rajtunk kívül, csak azután, hogy én odafaroltam

– értékelt Balázs, aki beszámolt arról is, hogy a sógornője jelölte meg őt Georgina Facebook-posztjában, ahol az anyuka a megmentőket kereste, hogy meghálálhassa tettüket, mivel a helyszínen még sokk hatása alatt volt és ezt elmulasztotta. 

„Édesanyámék így értesültek róla, hogy keres minket a hálálkodó anyuka. Tegnap (március 13.) este beszéltünk telefonon, holnap pedig felkeressük mindenképpen. Emellett Balázs csalódottan beszélt arról, hogy rajtuk kívül senki sem akart segíteni a kislánynak.” 

Ez a borzasztó közönyösség a jelen világnak a legnagyobb problémája, aminek majdnem egy kislánynak az élete látta a kárát. Elment legalább 40 autó és csak én álltam meg egyedül. Ez számomra felháborító, hogy ennyire nem foglalkozunk egymással, nem törődünk egymással

– summázta a történteket Resperger Balázs, aki kifejtette, hogy neki és párjának elég annyi, hogy tudják, jól van a gyermek

„Az a mosoly, amit küldött felénk a mentés után, azt nem pótolhatja semmi. Ez a természetes, hogy így viselkedtünk, segítünk, ha tudunk. Jókor voltunk jó helyen”

– fogalmazott a veszprémi jótevő.





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás