RETRO RÁDIÓ

Így tehetnek tönkre minket a frontok, sokszor a gyógyszerek sem segítenek





A hazánk területére érkező hidegfrontok a szokásosnál jobban megterhelik a szervezetünket, még azoknak is problémát okozhatnak, akik máskor nem érzékenyek erre. Mit is tehetünk ilyenkor, erről kérdeztük dr. Pintér Ferenc meteogyógyászt.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.29.
Módosítva: 2023.03.29.
fronthatás fejfájás időjárás migrén

Szerdán ismét egy rendkívül fagyos reggelre ébredhettünk, majd lassacskán előbújt a nap, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy igazán felmelegítse az időt. A hőérzetünk csökkenéséhez pluszban hozzájárult a nyugatias, élénk szél.

fejfájás, stressz, szorongás, időjárás, depresszió,
A hazánkon átvonuló hidegfrontok az emberi szervezetre alaposan kifejtik hatásukat Fotó: Pixabay.com

A Magyarországon átvonuló hidegfrontok az emberi szervezetre jókora hatást gyakorolnak. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősíti. Sokan érezzük úgy, hogy a beteg testrészünk fájdalma fokozódik, illetve mozgástere beszűkülhet. Ám az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteinken.

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvezett, panaszaik és tüneteik felerősödhettek. Ráadásul a párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért ebben a néhány napban várhatóan megszaporodnak majd ezek. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

Nagyon nehéz időszak ez az időjárásra érzékenyek számára. A tünetek között gyakori a migrén, a látáskiesés, a szédülés, az instabilitás-érzet, a puffadás, az emésztési problémák, a vérnyomás-ingadozás, az alvászavarok, a mellkasi nyomás érzése, valamint a hanghatásokra és a fényhatásokra való érzékenység is jellemző lehet ebben az időszakban

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A tapasztalat a legtöbb esetben sajnos azt mutatja, hogy a gyógyszerek sem mindig segítenek a hosszan elhúzódó, nagyon erős migréneken. Éppen ezért, akik hosszabb ideig tapasztalják magukon ezeket a tüneteket, mindenképpen forduljanak szakemberhez.

Az időjárás-érzékenység lényegében bármilyen tüneteket tud okozni. Megfelelő szakértői segítség nélkül ezek bizony rendkívüli mértékben tönkre tudják tenni az élet minőségét, nem is beszélve az egészségről.

– hangsúlyozta dr. Pintér Ferenc.

A meteogyógyász arra is kitért, hogy az időjárás mostani hatásai miatt a fejfájás olyanoknál is mindennapos lehet, akik korábban nem voltak ennyire érzékenyek az időjárás változásaira.

A virágzó gyümölcsfák miatt is aggódhatunk, nem tudni ugyanis, hogy mennyire viselik majd jól a keddi és a szerdai fagyok hatásait. A hőmérséklet csökkenése mellett az sem segít, hogy ezekben a napokban viharos szélre kell számítanunk.





 





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás