RETRO RÁDIÓ

Ez durva! Ilyen szörnyű tünetet is okozhat a változékony időjárás





Egyik nap még megdőlt a melegrekord, pár nap múlva pedig ismét hidegfront érkezett. A szakember szerint még remegést is okozhat az arra érzékenyeknél ez a változékony időjárás.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.02.20.
időjárás Frontérzékenyek vigyázat előrejelzés

Múlt héten beköszöntött a tavaszias időjárás, szombaton pedig új napi melegrekord is született: Sopronban 19,8 fokig melegedett a levegő, ezzel megdöntve az 1955-ös országos pécsi csúcsot. Ennek ellenére estefelé még mindig nagyon lehűl a levegő, így nem szabad hinni a becsapós tavasznak. Bár a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az éjszakai fagyok egyelőre elmaradnak, a hét folyamán pedig akár 15 fokig is melegedhet a levegő, időjárás-változásokra még számítanunk kell.

időjárás, Shutterstock illusztráció
A következő napokban napos és felhős időszakok fogják váltani egymást. Fotó: Shutterstock

Itt a tavasz. Vagy mégsem?

A következő napokban a felhős és napos időszakok váltják majd egymást, ami megterhelő lehet a szervezet számára, ahogy a nagy hőingadozás is – írja a Köpönyeg.hu. A hétvégén hazánk felett átvonult egy hidegfront, ami a héten érezteti még a hatását. Emiatt hidegebb és erősebb szélre kell számítanunk, hétvégén pedig intenzív, rövid ideig tartó eső is várható. Ez már önmagában rontja a hőérzetünket, valamint kellemetlen hatása lehet a szervezetre nézve is.

Az a probléma, hogy az ilyen nagy időjárás-váltakozáshoz rosszul alkalmazkodik a szervezet, ebből pedig frontérzékenység alakulhat ki, ami megnehezíti majd a mindennapjainkat 

– árulta el lapunknak dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember elmondta azt is, hogy a komolyabb panaszokat az okozza, hogy mire az egyik időjárási hatásból átállna a szervezetünk a másikba, már egy újabb érkezik, például egy hidegfronti hatás, így nem tud nyugalmi állapotba kerülni a szervezetünk.

„Az, hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni a szervezetünk a változásokhoz teljesen egyénfüggő. Aki gyorsan alkalmazkodik, annál nem lép fel komolyabb probléma, de akinek a szervezete lassabban áll át, annak megnehezíti az életét ez a szélsőséges, változékony időjárás” – tette hozzá a meteogyógyász.

A szervezetünk működése nagyon komoly kapcsolatban áll az időjárás- változásokkal, így érdemes figyelni a frontok vonulását és felírni a tüneteinket, hogy tudjuk mit miért érzünk.

Ha a tüneteink is változóak, az pont azért van, mert próbál alkalmazkodni a szervezetünk ehhez a változékony időjáráshoz, több kevesebb sikerrel

– árulta el dr. Pintér Ferenc.

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.
A szakember elárulta milyen hatással van ránk az időjárás-változás Fotó: Pintér Ádám/Dr. Pintér Ferenc

Ahány különböző szervezet, annyi eltérő tünet

Különböző időjárási elemekre különbözően is reagálunk, hiszen minden szervezet másképp tud alkalmazkodni a változásokhoz. Van, akinél fejfájás, rossz közérzet és fáradtság jelentkezik időjárás-változáskor, de van, aki feszültebb lesz, vagy remegés, vérnyomás-ingadozás, szédülés, szívdobogás érzés lép fel nála. 

Érdemes tehát mindig figyelni a frontok vonulását és ha valamilyen tünetünk van, azt feljegyezni. Ezzel képet kaphatunk saját szervezetünk reakciójáról az időjárás- változásra. Ezek feltérképezésében és kezelésében a szakszerű, egyéni vizsgálat segíthet.

A következő napokban tehát ne lepődjünk meg, ha nehezebben alszunk, fáj a fejünk vagy épp feszültebbek vagyunk, hiszen az időjárás jócskán megnehezíti majd a mindennapjainkat.

Budapest,,Hungary,-,April,,2018:,People,Walking,At,The,Beautiful
A március is változékony időjárást hoz majd Fotó: Shutterstock

Ilyen lesz a március is?

Az AccuWeather szerint nagy lehűlésre és fagyokra már nem kell számítanunk idén, esőt és felhősödést azonban bőven tartogat még a február számunkra. A tavasz várhatóan enyhe időjárással köszönt majd be, de változatos időjárási hatásokra a következő hónapban is számítanunk kell majd, így jobb ha felkészülünk. A hőmérséklet márciusban is 15 fok körül alakul, a tavaszias napsütést azonban gyakran váltja majd fel felhősödés és eső is. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás