Kiadták a figyelmeztetést – A gyomrunk is görcsbe rándul az utálatos eső és viharos szél miatt





A szombati tavaszias, napsütéses időt vasárnapra sok eső, és akár 70 km/h erejű széllökések is válthatják, miközben a fronthatás görcsös panaszokat okozhat.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.02.19.
Módosítva: 2023.02.19.
időjárás fronthatás viharos szél figyelmeztetés

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan várható záporeső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. Néhol viharos széllökések is lehetnek. 14 °C körül alakul a hőmérséklet – tudható meg a Köpönyeg időjárási előrejelzéséből. 

Fotó: Csóka Ferenc

Dupla úgynevezett elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tíz vármegyében a viharos erejű szél, négy vármegyében pedig a várható zivatarok miatt. 

Napközben ismét erőre kap a nyugati, majd északnyugatira forduló szél, amelyből – a magasabban fekvő helyek mellett – kiemelten az északi harmadban záporok környezetében is előfordulhatnak 70-80 km/h-t meghaladó széllökések. Emellett a déli, kora délutáni órákban elsősorban a Kisalföldön zivatar kialakulására is esély nyílik – derül ki a OMSZ előrejelzéséből.

Az OMSZ térképe a veszélyeztetett vármegyékről

A barátságtalan időjárást fokozza, hogy kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). 

A hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – olvasható dr. Pukoli Dániel összefoglalójában a Köpönyeg oldalán. 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás