RETRO RÁDIÓ

Tordai Bence barátja a viperás támadó





A szálak összeérnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.15.
Módosítva: 2023.02.16.

A nőt, akit időközben le is tartóztattak, D. Krisztinának hívják – írja a PestiSrácok. D. Krisztina saját bevallása szerint korábban a Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista által alapított Közös Ország Mozgalomban tevékenykedett. A támadó Karácsony Gergely főpolgármester párttársával, a Párbeszéd társelnökével, Tordai Bencével is feltűnően jóban van.

Bár Jámbor András szélsőbaloldali parlamenti képviselő és a Szikra Mozgalom nevű szervezete azt állítják, hogy semmi közük nincs a budapesti radikális baloldali támadókhoz, akik egyszerű járókelőket és turistákat vertek agyba-főbe. Mindezt cáfolja, hogy a Karácsony pártja, a Párbeszéd által az Országgyűlésbe juttatott politikus közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak a rendőrök a hétvégi viperás támadások után.

A PestiSrácok kedden tényfeltáró riportban mutatta be, hogy Jámbor András személye összefonódik a radikális, egyes országokban terroristaként kezelt szélsőbaloldali hálózattal, ami Antifának nevezi magát. 

Jámbor hívta életre a Mérce.hu-t és annak szélsőséges blogját, a Tett.Mérce.hu-t, egy ideig azok főszerkesztőjeként terjesztve a szélsőbaloldali eszméket.

EZUTÁN KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTERI TANÁCSADÓJA, MAJD A PÁRBESZÉD NEVŰ PÁRTJA SZÍNEIBEN AZ ORSZÁGGYŰLÉS KÉPVISELŐJE LETT.

Manapság a Vlagyimir Iljics Lenin lapjának és mozgalmának nevét felvevő Szikra Mozgalom élén folytatja szélsőbaloldali munkálkodását.

Ez a hálózat hirdette meg a hétvégi szélsőbaloldali tüntetést, szerveztek, toboroztak résztvevőket, közben a Mérce még egy korábbi, 2020-as írását is újra elővette, amelyben 

LEGALIZÁLJÁK AZ ERŐSZAKOT, 

amennyiben azt az ő retorikájukban és az általuk náciknak nevezettek ellen követik el.

FORRÁS: TETT.MÉRCE.HU

AZT, HOGY KI A NÁCI ÉS KI NEM, A SZÉLSŐBALOLDALI ANTIFÁK DÖNTIK EL. 

A támadókat jól ismerik a nyolcadik kerületben is, ahol a közismert radikális baloldali törzshelyek, az Auróra és a Gólya állandó vendégei közé tartozik, emellett D. Krisztina - vagyis Dobos Krisztina - a Város Mindenkié csoport aktivistája. Facebook-ismerősei között megtalálható Pikó András józsefvárosi polgármester is.

A Mércén is bőven található anyag róla, Dobos Krisztiként publikálta írásait, elsőnek máris a Szikra-naplók sorozatban. A Mérce ebben a sorozatában Jámbor mozgalmának, illetve Jámbornak a segítőit, kampánycsapata tagjait futtatta, akik napló bejegyzéseit közölték le. 

De 

DOBOS KRISZTI OTT VOLT TÖBB SZIKRÁS AKCIÓNÁL IS.

A kaszinó előtt tartott „Fizessenek a gazdagok!" mottójú balhéjuknál Jámbor mellett tündökölt, fehér sapkában:

Dobos Kriszti Gulyás Márton aktivistája is volt

A 2022-es választások előtt egy nappal a Mérce felületén Dobos Krisztina szó szerint ezt írta: „A Szikrában így 40 felett az idősebb korosztályt képviselem, és olyan szerencsés vagyok, hogy a megalakulása óta tagja lehetek ennek a nagyszerű csoportnak.

Politikai aktivizmusom kicsit előbb kezdődött, a Közös Ország Mozgalommal (KOM), ahol megtapasztalhattam milyen egy közösség tagjává válni."

FORRÁS: MERCE.HU

A szélsőbaloldali viperás támadó tehát maga ismerte be, hogy a Közös Ország Mozgalom nevű csoportosulás aktivistája volt.

A KÖZÖS ORSZÁG MOZGALMAT PEDIG GULYÁS MÁRTON SZÉLSŐBALOLDALI AKTIVISTA ALAPÍTOTTA,

aki éppen az országgyűlési választások előtt közel 100 ezer dolláros támogatást kapott a nyílt források alapján a CIA-hoz köthető National Endowment for Democracy (NED) nevű amerikai szervezettől.

Egy, akár 15 fős banda pár nap alatt összesen 8 embert támadott meg Budapesten. Hirtelen, hátulról rontottak rá az áldozataikra, majd maszkban, viperával és kalapáccsal ütötték őket, és elmenekültek. Mint kiderült, a támadók a ruhájuk miatt támadtak rá az emberekre. Úgy gondolták, hogy jobboldali nézetűek, és a kitörés napjára jöttek Budapestre. A rendőrök eddig a banda négy tagját fogták el, a bíróság most három támadót letartóztatott.

A banda összesen 4 bűncselekményt követett el Budapesten. Először február 9-én egy 7-8 fős csapat támadt rá 3 lengyel turistára a Fővám téren. Közülük ketten súlyosan megsérültek.

MÁSNAP GAZDAGRÉTEN VERT MEG EGY 8 FŐS BANDA EGY FÉRFIT, AKI ÉPPEN MUNKÁBA TARTOTT. HÁTULRÓL RONTOTTAK RÁ, VIPERÁKKAL ÜTÖTTÉK ÉS GÁZSPRAY-VEL IS LEFÚJTÁK.

UGYANEZEN A NAPON, AZ 5. KERÜLETI BANK UTCÁBAN EGY MAGYAR PÁR TARTOTT HAZAFELÉ EGY KONCERTRŐL, AMIKOR ÖTEN RÁJUK TÁMADTAK. A FÉRFI SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT. 

Valamivel később, az 1. kerületben egy német párt támadtak meg.

FOTÓ: SZABÓ GÁBOR/ORIGO - ORIGO

A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek az ügyben. Kiderült, hogy a ruháik miatt támadhatták meg pont ezeket az embereket a banda tagjai. Terepmintás vagy fekete ruhában voltak, bakancsot vagy bomber dzsekit viseltek.

EZEK MIATT A TÁMADÓK JOBBOLDALI BEÁLLÍTOTTSÁGÚNAK GONDOLTÁK ŐKET, ÉS AZT FELTÉTELEZTÉK, HOGY A KITÖRÉS NAPJA MIATT ÖLTÖZTEK FEL ÍGY.

A rendőrök eddig 4 bandatagot fogtak el, egy magyar nőt, egy német férfit és egy nőt, valamint egy olasz nőt. Közösség tagja elleni erőszak miatt indítottak ellenük eljárást.

AZ ÜGYÉSZSÉG JAVASLATÁRA A BÍRÓSÁG LETARTÓZTATTA AZ OLASZ, VALAMINT A MAGYAR NŐT ÉS A NÉMET FÉRFIT.

A német nő esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el, neki minden héten e-mailben kell jelentkeznie a rendőrségen. Az ügyészség a bűnügyi felügyelet ellen fellebbezett, mert szerintük a német nőt is le kellene tartóztatni.

A rendőrök a megtámadott emberek teljes útvonalát végig járták, mert rá akartak jönni, miért pont őket szemelték ki. A bűnbanda tagjai nem akarták megszerezni az értékeiket, nem követeltek semmit, értelmetlen támadásoknak tűntek. A megvert emberek mindössze egyvalamiben egyeztek meg.

MINDEGYIK TEREPMINTÁS RUHÁT VISELT, FEKETE BAKANCSOT, KABÁTOT, BOMBER DZSEKIT. EZEK ALAPJÁN A TÁMADÓK JOBBOLDALI BEÁLLÍTOTTSÁGÚAKNAK GONDOLHATTÁK ŐKET, VAGY AZT FELTÉTELEZHETTÉK, HOGY A KITÖRÉS NAPJA MIATT VANNAK ÍGY ÖLTÖZVE.

A gazdagréti támadás előtt egy nő meg is kérdezte a később megvert férfit, hogy a kitörés napjára ment-e.

A rendőrök a gyakori, kegyetlen támadások miatt azonnal nyomozni kezdtek. Az áldozatoknál csak a ruhájukban találtak összefüggést. Mindegyik áldozat fekete, vagy terepmintás ruhát, bakancsot és bomber dzsekit viselt. A banda tagjai ebből arra következtethettek, hogy jobboldali nézetűek, és a kitörés napja miatt vannak Budapesten. A támadók közül sikerült 4 embert elfogniuk, egy olasz, egy német, valamint egy magyar nőt és egy német férfit. A német nő bűnügyi felügyelet alá került, a többieket ma letartóztatták.

(Ripost)









Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás