"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sírjunk" – porrá égett a balassagyarmati család otthona





A fiatal balassagyarmati házaspárt szombat reggel hívta a szomszéd, hogy lángokban áll a házuk. Azóta sokan ajánlottak segítséget nekik, hogy újra fedél lehessen a fejük felett.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.02.17.
Balassagyarmat tűzeset segítség lakástűz

Tamás és Klaudia négy és fél éves kislányukkal éltek együtt Balassagyarmat üdülőtelepén, a Nyírjesben. A fiatal család éppen hogy befejezte az építkezést, és élvezhette újonnan épült otthonát, máris megtörtént a baj: a családi ház teteje szombat reggel lángra kapott. A tűzoltók egész nap dolgoztak a ház megmentésén és a tűz eloltásán, de a családnak szinte mindene odalett. 

A házat csak pár hónapja fejezték be, és máris romokban kell látniuk  Fotó: Besze Klaudia

Nem maradt semmi

A Hegedűs család önerőből építette fel otthonát, amiből mára a négy falon kívül szinte semmi sem maradt. 

Éppen Balassagyarmaton voltunk és egy ügyféllel találkoztunk, amikor hívott minket a szomszéd, hogy lángol a tető. Az a szerencse, hogy nem voltunk otthon és a kislányunk is velünk volt

– mesélte Klaudia a Metropolnak. 

„Több száz méterről láttuk már a fekete hömpölygő füstöt. Ahogy hazaértünk, az első 10 perc volt a legnehezebb, amikor tudatosult bennünk, hogy porrá ég az otthonuk, amit a két kezünkkel építettünk fel. Nemrég fejeztük be a házat, épp hogy a karácsonyt ott tölthettük" – árulta el az édesanya, aki férjével igyekszik a legkevesebb szomorúságot mutatni kislányuk előtt. 

A szülők próbálják tartani a lelket a kislányban  Fotó: Besze Klaudia

„A kislányunk nagyon érdeklődő, mindig kérdezi, hogy mi történt a házunkkal. Mi próbálunk erősek maradni, sosem vagyunk szomorúak előtte, így nem hagyjuk, hogy megviseljék őt a történtek" – nyilatkozta Klaudia, aki férjével, Tamással együtt mindent megtesz korábbi életük újraépítéséért. 

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sírjunk, hiszen megígértük a kislányunknak, hogy egy sokkal szebb és jobb otthont fogunk neki építeni. Ezért dolgozunk most nap mint nap

– mondta lapunknak Klaudia, aki hozzátette: borzasztóan hálásak azért a rengeteg segítségért, amit a tűzeset óta kapnak. 

Az egész környék segít a fiatal családnak

A tűzeset híre az egész környéket bejárta, így szinte azonnal érkeztek a felajánlások a Hegedűs család számára. A kislánynak rengeteg ruhát és játékot gyűjtöttek össze, hiszen mind porrá égett a tűzben, a ház újraépítésére pedig sok környékbeli szakember jelentkezett. Mivel a háznak csupán a főfalai maradtak épen, így szinte az egész otthont ismét szerkezetkésszé kell építeni. Három ács brigád már jelentkezett is, hogy térítésmentesen megépítik a családi ház tetejét, de a festésre, vízvezetékszerelésre, villanyra és fűtésre is megvan már a szakember.

A környékről több szakember és vállalkozó is a család segítségére sietett  Fotó: Besze Klaudia

„Két helyi vállalkozó már a sittet is elkezdte hordani a háztól, de a fele még hátra van. Remélhetőleg a jövő hétvégén elkezdhetjük újraépíteni a tetőt" – osztotta meg velünk Klaudia. 

A tűzoltók szerint a családnak körülbelül 50-60 milliós kára keletkezett a tűzben, és mivel nem volt a házra biztosításuk így a legnagyobb segítség számukra most a pénz. A fiatal pár arra kéri az embereket, hogy aki teheti segítse életük újrakezdését és támogassa őket akár egy kávé árával a megadott számlaszámon.

Az építőiparárak nagyon megemelkedtek és minden bútorunk odalett, így minden forintnak nagyon örülünk. Hála Istennek a tűz óta szinte mindennap csippen a telefon, hogy utalás érkezett a számlánkra, amiért nagyon hálásak vagyunk 

– árulta el a fiatal édesanya. 

A bútorokból szinte semmi sem maradt. A tűzoltók kimentettek néhány elektronikai eszközt, de nem tudni, hogy azok működnek-e Fotó: Besze Klaudia

A város első embere is segít

Nem csak a környékbeli lakosok, de Balassagyarmat polgármestere is segíti a fiatal családot. Mire Tamás és Klaudia oda jutott volna, hogy felhívja a polgármestert, Csach Gábor már értesült a szörnyű hírről. Azonnal felajánlott a család számára egy berendezett balassagyarmati önkormányzati lakást, melyet Klaudiáék átmenetileg bérelhetnek, míg fel nem építik újra a házukat. 





 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás