RETRO RÁDIÓ

A konvektor új élete – Most akár spórolhat is vele!

A konvektor sokak számára amolyan retró fűtési megoldás, azonban továbbra is vannak lakástípusok – pl. a régi építésű, kis alapterületű, normál belmagasságú garzonok –, amelyek fűtésére a konvektor a leggazdaságosabb. (x)Megosztás
Szerző: PR CIKK
2023.02.14. 01:00
hirdetés

A korszerű fűtési rendszerek elterjedésével egyre inkább háttérbe szorultak a korábban népszerű gázkonvektorok, de lecserélésük helyett sok esetben korszerűsítéssel, nagyobb beruházás nélkül is megoldható a hatékonyságuk növelése.

Kép forrása: MVM NEXT

Az Európai Unió – energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontokat mérlegelve – 2018-ban szigorította a konvektorokra vonatkozó követelményeket, azóta csak korszerű, vezérléssel ellátott konvektorokat lehet felszerelni és beüzemelni.

Magyarországon több száz ezer gázkonvektor található, melyek aktív használatban vannak. Ezek többsége 30-40 éves, hagyományos szerkezet, amelyek nem az új technológia szerint készültek. Ezek teljesítménye ugyan magas, de mivel korlátozottan szabályozhatók, gyakran vagy alul- vagy túlfűtenek. Ez nemcsak az optimális hőmérséklet fenntartása, hanem a gázfogyasztás és így a fűtésszámla szempontjából sem kedvező. 

Az MVM Next azoknak a gázkonvektor-tulajdonosoknak nyújt kedvezményes vásárlási lehetőséget, akiknek nincs módjuk a régi konvektort korszerűbb, szabályozható típusúra cserélni. A régi konvektorhoz egyszerűen csatlakoztatható vezérlőeszközzel és termosztáttal megoldható a konvektor szabályozása. Az alapcsomagban manuálisan szabályozható és könnyen kezelhető digitális termosztát van, míg a wifis csomagban lévő eszközökkel akár távolról, például egy mobiltelefonról is beállítható a lakás ideális hőmérséklete. 

Az MVM Next a csomagokhoz most jelentős árkedvezményt biztosít. Sőt! A weboldalon található egyszerű kalkulátor segítségével bárki az otthonára szabva megnézheti a konvektorszabályozással elérhető megtakarítást is. A megtakarítás mértékét befolyásolja a lakás mérete, a lakók száma, hogy mire használnak még vezetékes gázt, illetve természetesen a lakók személyes preferenciái és szokásai is. Viszonyításképpen: egy 80 négyzetméteres, 2,5 szobás otthonban 3 szabályozható konvektorral egy év alatt kb. 15% gázfogyasztás-csökkentést lehet elérni. 

Ugyan vélhetően már kevesebb van hátra az idei télből, mint amennyi eltelt, de érdemes előre gondolkodni. A kedvezményes termékek a készlet erejéig érhetők el.

(x)
 

 

Ezeket olvastad már?
Nagy erővel nyomoz a rendőrség: 17 éves lány tűnt el nyomtalanul

Nagy erővel nyomoz a rendőrség: 17 éves lány tűnt el nyomtalanul

El ne indulj nyaralni, ez vár rád az időjárásban

El ne indulj nyaralni, ez vár rád az időjárásban

„Egyáltalán nem volt az a vadul rohanó motoros” – részletek derültek ki a halálos motorbaleset áldozatáról

„Egyáltalán nem volt az a vadul rohanó motoros” – részletek derültek ki a halálos motorbaleset áldozatáról

Ma van a környezetvédelem világnapja: tippek, amivel te is tehetsz a természetért!

Ma van a környezetvédelem világnapja: tippek, amivel te is tehetsz a természetért!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás