RETRO RÁDIÓ

A bükki füvesember, azaz Gyuri bácsi példáját követné a lány

A bükki füvesember, azaz Gyuri bácsi példáját szeretné követni az Educatio kiállításra Egerből Budapestre ellátogató Gyarmati Alexandra.Megosztás
Szerző: H.Á.
2023.02.02. 16:00
példakép egyetem Eger gyógynövény Budapest Educatio Gyuri bácsi

Január 12–14. között rendezték meg idén először az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A rendezvényre, melynek ezúttal is a budapesti Hungexpo adott otthont, rengeteg érdeklődő látogatott el. Az Oktatási Hivatal várakozásai szerint az idei évben a slágerszakok között szerepelnek majd a gazdaságtudományi, a műszaki, a pedagógusi és az orvosi szakok.

Az Egerből Budapestre látogató Gyarmati Alexandra a MATE szakja iránt érdeklődik Fotó: Máté Krisztián/Metropol

Az Egerből érkező Gyarmati Alexandra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, azaz a MATE iránt érdeklődik leginkább, mely részben a nemrég elhunyt Szabó Györgynek, ahogyan mindenki ismeri, a bükki füvesembernek, azaz Gyuri bácsinak köszönhető.

A gyógy- és fűszernövények szakot választom majd, mert egészen kicsi korom óta érdekelnek a növények, a gyógynövények, maga a természetismeret és a biológia is. Nagy példaképem Szabó Gyuri bácsi, aki sajnos elhunyt. Emiatt választottam ezt a szakot és emiatt szeretnék ilyen irányba tovább menni

– árulta el a Metropolnak Gyarmati Alexandra, aki számára nem a pénz az elsődleges, hanem az, hogy megvalósíthassa álmait.

Ha megtalálom azt az irányt, ami érdekel és amit szeretek csinálni, onnantól már annyira nem számít, hogy mennyit keresek vele és hogy karriert építsek belőle

– tette hozzá lapunknak a leendő egyetemista.

A bükki füvesember

Szabó György, a bükki füvesember életének 94. évében, családja körében, bükkszentkereszti otthonában hunyt el 2022. december 4-én. Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki együttérzését a családnak és méltatta „az ország Gyuri bácsiját” – számolt be róla lapunk korábban.

Mindenki Gyuri bácsija a róla készült, nemrég bemutatott portréfilmben azt mondta, „halál ellen nincs orvosság, de az odáig vezető út szép is lehet”, és ezt az utat, azaz az életünket, az egészségünket gondoznunk kell.

Tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

 

Ezeket olvastad már?
Veszélyes skorpió szabadult el Budapesten – Videó

Veszélyes skorpió szabadult el Budapesten – Videó

Durva baleset: kisbusz kereke törött ki az M1-esen

Durva baleset: kisbusz kereke törött ki az M1-esen

A forró kocsiban hagyta unokáját a nagymama, másik unokája vízbe fúlt felügyelete alatt

A forró kocsiban hagyta unokáját a nagymama, másik unokája vízbe fúlt felügyelete alatt

Újabb gondok a parkolással Újbudán, most az automaták mondtak csődöt

Újabb gondok a parkolással Újbudán, most az automaták mondtak csődöt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás