9 órás küzdelem után Aya feladta, nem tudták megmenteni a 13 éves lány életét





Emberek ezrei fekhetnek még a romok alatt a földrengés sújtotta Törökországban és Szíriában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.11.
mentés földrengés

Életek sokasága tört ketté február 6-án hétfőn, amikor Törökországot és Szíriát egymás után két nagyerejű földrengés is megrázta egymás után. A világ azóta összefogott a két országért, a mentőcsapatok utolsó erejükkel, megfeszítve igyekeznek minél több embert a felszínre hozni a romok alól. 

Fotó: Metropol

Rengeteg embert sikerült már megmenteni, de sajnos vannak olyan esetek, amikor hiába találnak meg valakit élve a romok alatt, mire a mentőcsapat odaérne az adott emberhez már nem tudnak segíteni. 

Így történt ez a 13 éves Ayával, aki feladta a harcot

Hatayban, Kahramanmaraş városában a hanglokátorok segítségével fedezték fel, hogy a romok alatt él még egy 13 éves lány. Azonnal ásni kezdtek felé, a munka során még tudtak vele beszélni is, kiderült, hogy Ayának hívják. Kilenc órán át tartott, mire folyosót tudtak nyitni a tinihez, de mire odaértek, Aya meghalt.

Bár ez egy szörnyű veszteség, vannak még csodák. Egy 8 éves kisfiút 116 órával a földrengés után sikerült épségben a felszínre hozni, de egy 20 és egy 51 éves férfi életét is megmentették. Egy másik kisgyerek 119 órát töltött a romok alatt, de őt is sikerült kiemelni és kórházba szállítani - írta meg a Ripost.

Törökországban 20 665-re emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma szombat kora reggelre - közölte a helyi katasztrófavédelem (AFAD).

A sérültek száma a hivatalos adatok szerint 80 088.
Az AFAD szombat kora reggeli adatai szerint a földrengés sújtotta dél- délkelet-törökországi régióból mintegy 93 ezer embert költöztettek el, a mentési munkákban több 166 ezren vesznek részt. A katasztrófa térségében 1891 utórezgést mértek hétfő óta.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás