RETRO RÁDIÓ

5 éves budapesti kislányért fogott össze az egész ország





A kis Anna nagyon erős akarattal rendelkezik, aminek köszönhetően le tudja győzni testi korlátait.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.13.
Módosítva: 2023.02.13.
betegség Összefogás

Anna angyali 5 éves budapesti kislány. Koraszülöttként jött a világra, és celebrális parézise van, ami az egész életét befolyásolja. Ez az állapot központi idegrendszeri érintettséggel jár, emellett a mozgására és az egész életére hatással van. Anna és családja azonban reménykedik és mindent megtesz a lehetőségekhez mérten, hogy a kislány napról napra fejlődjön, hogy minél teljesebb életet élhessen.

A Ripost korábban már beszámolt arról, hogyan élnek Annáék. A lap most elkísérte őt és anyukáját, Kormos Beátát a Sher Európai Rehabilitációs Központba, ahol egy komplex gyógytornánn fejlesztik őt. A portál betekintést nyerhetett abba, hogy milyen terápiák szükségesek ahhoz, hogy Anna a lehető legtöbbet tudjon fejlődni.

Fotó: Anna Hangja Alapítvány

Az Anna combján látható hegek a műtétek nyomai. A medencéjénél is találhatóak ilyen vágások, mert ott is történt műtéti beavatkozás

 – árulta el a lapnak Kormos Beáta, majd hozzátette:

Amire most járunk, az egy intenzív kéthetes terápia, amelyen évente 4-5 alkalommal veszünk részt, ez napi két óra tornáztatást jelent.

A kislány már óvodás, a Pető Intézetbe jár heti 4 napot, ezenfelül logopédushoz, oszteopátiára, vízitornára, és gyógytornára is jár. Az édesanya beszámolt arról, hogy rengeteg időt töltenek a különböző fejlesztéseken vagy éppen akupunktúrás kezeléseken. Otthon, a családi életet is Anna fejlődése köré szervezték. 

Annának merevek az izmai, emiatt szüksége van gyógytornára, hogy a lába, a törzse és a keze megerősödjön és minél ügyesebben tudja használni a testét.

Anna erős akarata legyőzi a teste korlátait. Ő nagyon akarja és csinálja a feladatokat, amennyire a teste engedi. Ezen a terápián masszázzsal kezdünk, utána jönnek a tornagyakorlatok, majd a szenzoros integráció és a kis kezei tornáztatása. A foglalkozás végén pedig jön a legnehezebb rész: a felállás és a séta

– fejtette ki a Ripostnak Beáta a fejlesztés részleteit.

A börtönőrök is Anna mellé álltak

Kormos Beáta kislányát az Anna Hangja nevű alapítvány segíti, amely két éve kupakgyűjtésbe kezdett, hogy ezzel is segítsék összegyűjteni a terápiára és a rehabilitációra szükséges összegeket. Most éppen egy Mollii Suit speciális ruhára gyűjt a család, amely elektródákkal stimulálja az izmokat. A Mollii Suit azonban majdnem 3 millió forintba kerül. Országszerte rengetegen fogtak össze, hogy minél több kupakot tudjanak Annának gyűjteni, legutóbb pedig a budapesti büntetés-végrehajtóktól érkezett szívmelengető felajánlás a családnak.

A Budapesti Fegyház és Börtön személyi állománya közel egy évig gyűjtötte a műanyag kupakokat annak érdekében, hogy beteg gyermekeket támogassanak. A kollégák lelkesedésének köszönhetően több mint negyven- zsáknyi kupakot szállítottak el az Anna Hangja Alapítványhoz. A közhasznú szervezetként működő alapítvány az ötéves budapesti kislány, Anna orvosi kezeléseit és kognitív, valamint mozgásszervi fejlesztését támogatja

– számolt be a szervezet a Facebook-oldalán. Hozzátették: kiszélesítik a gyűjtést országosra, most már minden bv.-intézmény dolgozói gyűjteni fogják a kupakokat.

Amennyiben segíteni akarsz Annának, ide kattintva megtalálod az alapítvány hivatalos oldalát:


 





 





Ezeket olvastad már?
Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás