Elcseszett parkoló a XIII. kerületben: nem lehet kiszállni a kocsiból – videó

Mekk mester arra járt: sikerült olyan parkolóhelyeket kialakítani, hogy a sofőrök nem tudnak kiszállni az autójukból...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.19.
parkoló kocsi XIII. kerület

Felújították a XIII. kerületben a Csanády utcát. Átépítették a járdákat, az úttestet, felfestettek parkolóhelyeket, a járdához viszonyítva ferdén és párhuzamosan is. Az utóbbiaknál azonban a tervezők valamire nem figyeltek eléggé. 

Itt hogy szállt ki a sofőr? Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

A járda mellé több helyen is széles virágtartó elemeket, illetve virágágyást oltalmazó alacsony fakerítést helyeztek el, ami miatt vagy az anyósülésen utazó, vagy a vezető nem tud kiszállni a helyszűke miatt. Vannak ugyan felfestve sávok, és ha azokat pontosan tartják, akkor nem a virágágyásnál kell kiszállni, de ezek elég nagy helyet hagynak, és a helykihasználás miatt az autók egymáshoz közelebb állnak meg. A sávok akkor sem láthatók, ha esik vagy havazik, vagy lekopik a festék.

„Ez a legjobb parkolóhely a világon!” – gúnyolódott Róbert, aki csak úgy tudott kiszállni, hogy átmászott az anyósülésbe. „Nem olyan bonyolult ez, az ember mindent megold, ha akar.”

Róbert: Ez így szuper!   Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Tamás meg sincs lepődve:

„Ezek a szokásos átgondolatlan megoldások, amik jellemzőek nálunk. Ha nem veszem észre a kerítést, akkor megkarcoltam volna az ajtót. Nem volt túl jó ötlet itt a kerítés.”

Tamás: Ez nem volt túl jó ötlet   Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

„Ha az anyósomat szállítanám, nem állnék be, hanem kitenném a vészvillogót, hogy kiszállhasson. Én zöldpárti vagyok, legyen minél több növényzet, ez hiányzik a városból. Persze ha húsz centivel beljebb tették volna a járdán a növénytartót, abba is beleegyeztem volna. Nagyon szép lett az utca, de vannak kétségeim, hogy ebből mi marad meg” – mondta László. 

 László: Húsz centivel beljebb tehették volna a növényt védő kordont  Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Nézd meg a helyszínen készült videónkat!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás