RETRO RÁDIÓ

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban





Erik és barátai karácsonyra egy kis zsebpénzt kaptak, amiből ruhát vásároltak maguknak. Két férfi azonban feltörte azt az értékmegőrzőt az Árkádban, ahova a fiúk pakolták a holmijukat.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.01.22.
Módosítva: 2023.01.22.
árkád feljelentés lopás Budapest tinédzser

Karácsonyi ajándékpénzből vett ruhákat loptak el tinédzser fiataloktól az Árkádban. Az esetről az egyik fiú édesanyja, Emma mesélt a Metropolnak.

Mielőtt az éttermekhez mentek a fiúk, elzárták a kabátjukat és azt, amit addig vettek. A rablók mindent elloptak az értékmegőrzőből Fotó: Róka László

Ünnepi ajándékból vettek pulóvereket

Emma fia, a 15 éves Erik két barátjával sétálgatott az Örs vezér téri plázában.

– Úgy döntöttek a fiúk, hogy vasárnap délután a karácsonyra kapott ajándékpénzből vásárolnak maguknak ruhákat – mondta a Metropolnak az édesanya. A kamaszok, miután megvették a kinézett holmikat, ebédelni indultak, de előtte elzárták az értékmegőrzőbe kabátjukat és a vásárolt ruhákat. Ám mire megebédeltek és visszamentek a megőrzőkhöz, a kabátoknak és a pulóvereknek hűlt helye lett, és a szekrényekben már mások dolgai pihentek.

Amikor telefonált a fiam, hogy mi történt, kétségbeesetten rohantunk eléjük, egyrészt, hogy ne kabát nélkül jöjjenek haza, másrészt ki akartuk deríteni, mi is történt.

Az egyik biztonsági őr megnézte a felvételeket, amiken látható volt, hogy ellopták a gyerekek ruháit. Ő is javasolta, hogy tegyünk feljelentést, de ezt magamtól is megtettem volna – magyarázta feldúltan Emma, hozzátéve, az őr szerint az történhetett, hogy a tettesek kifigyelték, milyen számkódot ütnek be a fiúk, s ennek segítségével vitték véghez a rablást. A szülők és a fiúk egyenesen a X. Kerületi Rendőrkapitányságra siettek, ahol megtették a szükséges lépéseket.

Close-up,Of,A,Woman's,Hand,Opens,Or,Closes,A,Numbered
Előre kiszúrhatták a fiúkat a tolvajok, így az ő megőrzőjüket törték fel Fotó: ERIK Miheyeu / Shutterstock

Tervezetten készülhettek a lopásra

– A fiam és a barátai részletesen elmesélték, mit tettek, mit csináltak. Szerencsére a nyomozó hölgy, aki rögzítette a feljelentést, nagyon segítőkész volt, azonnal elkérte a kamerafelvételeket, amit a biztonságiak át is küldtek. Ezen az látszik, hogy két felnőtt férfi fosztotta ki a megőrző szekrényt.

Szerintem tervezhették a lopást, mert az egyikük sapkát, maszkot és napszemüveget viselt a plázában, és a másikon is volt egy sapkaszerű fejfedő. A fiúk fel is ismerték a rablókat, mert ott álltak az értékmegőrzőtől 3-4 méterre

– mesélte a részleteket Erik édesanyja, aki szerint nem magyar állampolgárok lehettek az elkövetők.

– Sajnos Erik nagyot csalódott az emberekben, bár ezt magamról is elmondhatom. Engem és őt is az bosszant a legjobban, hogy lényegében a karácsonyra kapott pénzét lopták el… Bár szinte nulla az esélye annak, hogy a gyerekek ruhái előkerülnek, mégis bízom a lehetetlenben. A rendőrségen azt mondták, megindítják az eljárást és azon lesznek, hogy elkapják a tetteseket – mondta Emma, majd hozzátette, miután a közösségi oldalon is megosztotta a bosszantó történetet, többen jelezték, hogy velük is történt hasonló eset.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az Árkád igazgatóságát is, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak kérdéseinkre. A biztonsági szakember azt javasolja, hogy amikor értékmegőrzőt használunk, ügyeljünk arra, hogy a beütött kódot ne láthassa meg senki, kezünkkel, testünkkel takarjuk el a műveletet. 





 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás