Valóságos csoda! Négy magyar fiatalnak megjelent a Szűzanya

A fiatalok egy magyar zarándokút kereteiben utaztak el 2022 nyarán a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba, ahol csodálatos jelenésnek voltak a szemtanúi.Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.01.29.
szűz mária csoda kegyhelyek

Négy magyar fiatalnak jelent meg Szűz Mária 2022 nyarán Medjugorjéban. Egyikük, Török Julianna elmondása szerint egy szerdai napon megmagyarázhatatlan látomásban volt része három társával együtt. A Szűz Mária-jelenésről egy videóban beszél, amit már több mint másfél ezren néztek meg Földi-Kovács Andrea YouTube-csatornáján

Minden évben zarándokok ezrei látogatnak el Medjugorjéba Fotó: MTI

Megjelent a Szűzanya négy magyar fiatalnak

Épp a szentmisére készült Júlia a többi fiatallal, amikor feltűnt nekik, hogy nagyon erősen süt a nap. Ekkor többen is elkezdték nézni a napot, hiszen a bosznia-hercegovinai zarándokhelyet sokan a híres napcsodájáról ismerik, ami éveken át kísérte az állítólagos Szűz Mária-jelenéseket.

 Júlia arra lett figyelmes, hogy a nap úgy lüktet, mint egy szív, de ekkor még azt hitte, csak hallucinál, és nem jól lát amiatt, mert a napba nézett. A társai azonban megerősítették, hogy ők is látják a szívként lüktető napot. A videóban Júlia elmondja, hogy ekkor úgy látta, mintha a nap átváltozott volna egy ostyává, majd csodálatos jelenésben volt részük.

Mindenki minket, négyünket nézett, ahogy zokogunk, és senki nem értette, hogy mi történik

– meséli Júlia a videóban a jelenés kezdetét. Ekkor azt látták a fiatalok, ahogy az ostyává változott nap megtörik, pont úgy, ahogyan a katolikus szentmiséken szokta a pap, majd az árnyékokból kirajzolódott a Szűzanya arca. 

Megfordult, és olyan volt, mintha ránk mosolyogna. Annyira gyönyörű volt és fiatal...

– meséli a videóban a 23 éves fiatal lány, könnyekig meghatva a nyáron átélt csoda felidézésétől. 

Medjugorjéban 1981-ben is megjelent a Szűzanya hat fiatalnak Fotó: MTI

Bár mondani nem mondott semmit a fiataloknak Szűz Mária megjelent alakja, a jelenés folytatódott: a keresztútból jelentek meg képek a fiatalok előtt, ezután látták Máriát teljes alakjában, napsugarakba öltözve, majd egy magzatformát láttak az ostyában. Ezután a jelenés eltűnt.

„Iszonyatosan vert a szívem, zokogtam és rázott a hideg, de az örömtől” – meséli Júlia, akinek erről az érzésről a zarándokfüzetére írt idézet jutott eszébe, amit állítólag Mária mondott 2009-ben egy korábbi jelenésében: „Ha tudnátok, mennyire szeretlek benneteket, örömötekben sírnátok.”

Olyan forróságot és erőt éreztem, amit nehéz is megfogalmazni. Ez egy olyan dolog, ami az egész életünket végig fogja kísérni

– mondta.

A testvérével élte át a csodát

Júlián kívül még három fiatal látta a jelenést, akik közül egyikük a testvére volt. Úgy gondolja, ez a csoda örökre össze fogja őket kötni, és ez egy hatalmas ajándék a számukra. A testvérpár hazatérve elmesélte a jelenést a harmadik testvérüknek is:

„Azt mondta nekünk, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy a testvérünk lehet” – meséli a videóban Júlia meghatódva. 

 

Tapintható az Isten jelenléte

Török Julianna szerint Medjugorjéban az egész helynek olyan erős atmoszférája van, amit máshoz nem is tud hasonlítani. 

„Amikor elindultunk a busszal, még nagyon sok fiatal utazó azt mondta magáról, hogy ateista, azaz nem hisz Istenben. De amikor visszaindultunk, ez megváltozott, és már egy zarándok sem tudta azt mondani, hogy ne tapasztalta volna meg Medjugorjéban az Isten jelenlétét” – mondja a videóban Júlia. 

„Olyan csodát és ajándékot kaptam ezen a szerdai napon, hogy eldöntöttem, én többé semmit sem szeretnék kérni a jó Istentől.”

Ezek után úgy érzem, nekem kell adnom, és imádkoznom azokért, akik még nem jutottak el oda, hogy az Isten felé forduljanak.

– meséli Júlia a videóban, aki keresi még a módját, hogy hogyan tudná minél több embernek megmutatni, érdemes elutazni Medjugorjéba. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás