RETRO RÁDIÓ

Megint kirobbant a baloldali belháború Ferencvárosban





A baloldali belháború miatt nem lesz új József Attila-skanzen Ferencvárosban, legalábbis ez látszik abból, ahogy egy testületi ülésen, majd azután egymásnak feszült az MSZP, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.27.
Módosítva: 2023.01.27.
IX. kerület belharc politika Baloldal

Az MSZP ferencvárosi képviselője, Torzsa Sándor és Döme Zsuzsanna MKKP-s helyi alpolgármester feszült egymásnak az interneten. Vitájuk kereszttüzében egy Gát utcai ingatlan felhasználása áll. A Gát utca 8-ban ugyanis ma egy önkormányzati bérház áll, amely helyére a Kétfarkú Kutya Párthoz tartozó alpolgármester egy nagyobb méretű, fiatalokat célzó, többfunkciós József Attila-skanzent álmodott meg, amelyet európai uniós támogatással valósítottak volna meg. A szocialista képviselő és támogatói ezzel szemben azt javasolták, hogy az idősek lakhatását segítsék az épületben.

Gát utca 8
A Gát utca 8-as számú épületéről folyik a vita /Fotó: google maps

A ferencvárosi önkormányzat legutóbbi rendkívüli testületi ülésén egy uniós pályázat beadásáról is dönthettek a képviselők, itt végül leszavazták Döme Zsuzsanna javaslatát.

Az indulatokból szópárbaj lett a neten

„Hiába nevezte az utóbbi évek legújszerűbb kulturális ötletének több művészeti intézmény, a IX. kerületi képviselők leszavazták, hogy EU-s pénzből szülessen József Attila emlékéhez méltó, korhű kiállítótér diákszállással a Gát utcában” – kezdte beszámolóját az alpolgármester az interneten.

Döme Zsuzsanna ezt követően cikkében kifogásolta a többi baloldali párt képviselőjét. Itt külön ki is tért Torzsa Sándorra és a momentumos Takács Zoltánra:

„Takács Zoltán (Momentum) a József Attila-skanzentől megrészegült, zajongó fiatalok hordáit vizionálta az egyébként hírhedten csendes Gát utcába, és kb. 24 órában ide-oda forgolódó turistabuszok fékezhetetlen invázióját.”

„A mindig kitűnő Torzsa Sándor (MSZP) ezúttal is színvonalas szakmai alapokra helyezkedett az ellenérvek terén: a skanzent meglátogató diákoknak nyújtott szállás helyett egy idősotthon kialakítását javasolta az épületben” – írta pikírt bejegyzésében az alpolgármester.

„(...) A Kutyapárt egy színvonaltalan, buta és rosszindulatú posztot jelentetett meg rólam"

A válasz sem maradt el a szocialista képviselőtől, Torzsa Sándor a kerület egyik Facebook-csoportjában írta le véleményét:

„Pontosan tudjátok rólam, hogy nem szoktam a képviselő-testületi üléseken történteket Facebook-posztokban kommentelni, magyarázni. Most kénytelen vagyok, mert a Kutyapárt egy olyan színvonaltalan, buta és rosszindulatú posztot jelentetett meg rólam és képviselőtársaimról, amit nem tudok és nem is akarok szó nélkül hagyni” – írta le véleményét Döme Zsuzsanna írásáról a képviselő.

Már létezik az utcában egy emlékhely

„Volt egy előterjesztés, ami arról szólt, hogy a Gát utca 8-at, ami ma önkormányzati bérház, alakítsuk át József Attila-emlékhellyé, legyen ott egy turista-diákszálló, meg József Attila konditerem. A fent leírt projekt az nem pár száz milliós, hanem egy 2,5 milliárdos projekt. Ebből 500 milliót az önkormányzat, 2 milliárdot az EU állna. A képviselő-testületi ülést megelőző szakbizottsági ülésekre még nem készült el a pályázati anyag sem, a szakmai anyag, amiről Döme beszél, NEM LÉTEZIK. Ezt el is mondta a képviselő-testületi ülésen. Majd döntünk, és lesz valami anyag fél éven belül... ez volt a hozzáállás egy 2,5 milliárdos projektnél. Az előterjesztés egy kerek A4-es oldalnyi közhely volt. Ezt úgy, hogy a József Attila-emlékhely kialakítására (a Gát utca 3-ban) az önkormányzat pár éve nyert már EU-s támogatást, meg is valósult, és annak a fenntartási ideje még le sem járt. Felmerül a kérdés, hogy tényleg Ferencvárosban nincs más gond, csak a József Attila-emlékhely, hogy csak azzal tudunk pályázni az EU-hoz?” – írta bejegyzésében Torzsa Sándor.

A baloldali marakodás nemrég a kerületi újság miatt tört ki, de bármin képesek összeveszni... Baranyi Krisztina kerülete botrányról botrányra halad előre.





 





Ezeket olvastad már?
Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás