Megint kirobbant a baloldali belháború Ferencvárosban

A baloldali belháború miatt nem lesz új József Attila-skanzen Ferencvárosban, legalábbis ez látszik abból, ahogy egy testületi ülésen, majd azután egymásnak feszült az MSZP, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt.Megosztás
Szerző:
2023.01.27. 05:30
IX. kerület belharc politika Baloldal

Az MSZP ferencvárosi képviselője, Torzsa Sándor és Döme Zsuzsanna MKKP-s helyi alpolgármester feszült egymásnak az interneten. Vitájuk kereszttüzében egy Gát utcai ingatlan felhasználása áll. A Gát utca 8-ban ugyanis ma egy önkormányzati bérház áll, amely helyére a Kétfarkú Kutya Párthoz tartozó alpolgármester egy nagyobb méretű, fiatalokat célzó, többfunkciós József Attila-skanzent álmodott meg, amelyet európai uniós támogatással valósítottak volna meg. A szocialista képviselő és támogatói ezzel szemben azt javasolták, hogy az idősek lakhatását segítsék az épületben.

Gát utca 8
A Gát utca 8-as számú épületéről folyik a vita /Fotó: google maps

A ferencvárosi önkormányzat legutóbbi rendkívüli testületi ülésén egy uniós pályázat beadásáról is dönthettek a képviselők, itt végül leszavazták Döme Zsuzsanna javaslatát.

Az indulatokból szópárbaj lett a neten

„Hiába nevezte az utóbbi évek legújszerűbb kulturális ötletének több művészeti intézmény, a IX. kerületi képviselők leszavazták, hogy EU-s pénzből szülessen József Attila emlékéhez méltó, korhű kiállítótér diákszállással a Gát utcában” – kezdte beszámolóját az alpolgármester az interneten.

Döme Zsuzsanna ezt követően cikkében kifogásolta a többi baloldali párt képviselőjét. Itt külön ki is tért Torzsa Sándorra és a momentumos Takács Zoltánra:

„Takács Zoltán (Momentum) a József Attila-skanzentől megrészegült, zajongó fiatalok hordáit vizionálta az egyébként hírhedten csendes Gát utcába, és kb. 24 órában ide-oda forgolódó turistabuszok fékezhetetlen invázióját.”

„A mindig kitűnő Torzsa Sándor (MSZP) ezúttal is színvonalas szakmai alapokra helyezkedett az ellenérvek terén: a skanzent meglátogató diákoknak nyújtott szállás helyett egy idősotthon kialakítását javasolta az épületben” – írta pikírt bejegyzésében az alpolgármester.

„(...) A Kutyapárt egy színvonaltalan, buta és rosszindulatú posztot jelentetett meg rólam"

A válasz sem maradt el a szocialista képviselőtől, Torzsa Sándor a kerület egyik Facebook-csoportjában írta le véleményét:

„Pontosan tudjátok rólam, hogy nem szoktam a képviselő-testületi üléseken történteket Facebook-posztokban kommentelni, magyarázni. Most kénytelen vagyok, mert a Kutyapárt egy olyan színvonaltalan, buta és rosszindulatú posztot jelentetett meg rólam és képviselőtársaimról, amit nem tudok és nem is akarok szó nélkül hagyni” – írta le véleményét Döme Zsuzsanna írásáról a képviselő.

Már létezik az utcában egy emlékhely

„Volt egy előterjesztés, ami arról szólt, hogy a Gát utca 8-at, ami ma önkormányzati bérház, alakítsuk át József Attila-emlékhellyé, legyen ott egy turista-diákszálló, meg József Attila konditerem. A fent leírt projekt az nem pár száz milliós, hanem egy 2,5 milliárdos projekt. Ebből 500 milliót az önkormányzat, 2 milliárdot az EU állna. A képviselő-testületi ülést megelőző szakbizottsági ülésekre még nem készült el a pályázati anyag sem, a szakmai anyag, amiről Döme beszél, NEM LÉTEZIK. Ezt el is mondta a képviselő-testületi ülésen. Majd döntünk, és lesz valami anyag fél éven belül... ez volt a hozzáállás egy 2,5 milliárdos projektnél. Az előterjesztés egy kerek A4-es oldalnyi közhely volt. Ezt úgy, hogy a József Attila-emlékhely kialakítására (a Gát utca 3-ban) az önkormányzat pár éve nyert már EU-s támogatást, meg is valósult, és annak a fenntartási ideje még le sem járt. Felmerül a kérdés, hogy tényleg Ferencvárosban nincs más gond, csak a József Attila-emlékhely, hogy csak azzal tudunk pályázni az EU-hoz?” – írta bejegyzésében Torzsa Sándor.

A baloldali marakodás nemrég a kerületi újság miatt tört ki, de bármin képesek összeveszni... Baranyi Krisztina kerülete botrányról botrányra halad előre.

 

Ezeket olvastad már?
Sokkoló felismerés: kislány helyett egy felnőtt törpét vittek haza a gyermekotthonból

Sokkoló felismerés: kislány helyett egy felnőtt törpét vittek haza a gyermekotthonból

„Nagyon meghatódtunk” – kiskutyával állt rajthoz a futóversenyen az izomsorvadásos kislány

„Nagyon meghatódtunk” – kiskutyával állt rajthoz a futóversenyen az izomsorvadásos kislány

„Egy fehér ruhás férfi mondta, hogy öljem meg a kisfiamat” – videóinterjú a gyermekgyilkos magyar anyával

„Egy fehér ruhás férfi mondta, hogy öljem meg a kisfiamat” – videóinterjú a gyermekgyilkos magyar anyával

170 éve, ennyi nap alatt fejlesztette ki varrógépét Isaac Merritt Singer

170 éve, ennyi nap alatt fejlesztette ki varrógépét Isaac Merritt Singer

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás