40 ember életét sodorta veszélybe a „szerelemből” gyújtogató férfi Ferencvárosban – Durva videó!





Egy 64 éves férfi, J. Jenő vitázni kezdett vasárnap este a feleségével a Sobieski János utcában, majd a vita hevében érzéseit úgy akarta bebizonyítani házastársának, hogy felgyújtotta az ágymatracot, amiről továbbterjedtek a lángok az egész lakásra. A házban élő több tucat ember életét sodorta veszélybe ezzel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.12.
Módosítva: 2022.12.12.
IX. kerület gyújtogatás tűzeset szerelem Életveszély

A Bors a helyszínen járt hétfő délelőtt, ahol még mindig átható füstszag terjedt az egész társasházban, és szomorú látványt nyújt a harmadik emeleten teljes terjedelmében kiégett lakás. 

A harmadik emeleti lakás teljes terjedelmében kiégett /Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Vasárnap este 21 óra után hatalmas lángok csaptak ki a Sobieski János utcai társasház harmadik emeleti ablakából. A szomszédok azonnal értesítették a tűzoltókat, azonban a legfelső emeleten lakók a tűz csapdájába estek. A felgyújtott lakás ugyanis közvetlenül a lépcsőfeljárónál található, így amikor kicsaptak a lángok a bejárati ajtón át, akkor a felső emelet lakói számára megszűnt a menekülés egyetlen lehetősége. 

A szerelmes férfi a tettével 40 ember életét veszélyeztette /Fotó: Máté Krisztián / Metropol

A harmadikon lakók elárulták a Bors munkatársának: nagyon megijedtek, amikor a kicsapó lángok elvágták őket a lépcsőháztól, ugyanis ha továbbterjedt volna a tűz, akkor több tucat ember életét követelhették volna a lángok. Szerencsére a közelben lévő IX. kerületi tűzoltóság munkatársai időben megfékezték a tüzet és sikerült eloltaniuk azt, mielőtt az áldozatot követelt volna az emeleten. Azonban J. Jenő lakása így is teljesen kiégett, az elektromos hálózatot pedig le kellett kapcsolni a házban. Hétfőn még mindig nem volt áram az épületben, csupán a gáz térhetett vissza azokba a lakásokba, ahol azzal fűtenek. 

A lépcsőház lejáratához nem férhettek hozzá a harmadik emeleti lakók /Fotó: Máté Krisztián / Metropol

A szerelmét akarta bizonygatni a tűzgyújtással Jenő

A rendőrség beszámolt róla a lapunknak, hogy még a tűzoltás ideje alatt elfogták a 64 éves J. Jenőt, aki szerelme zálogául gyújtott fel egy ágymatracot, azonban arra nem számított, hogy ezután az egész ingatlan a tűz martalékává fog válni.

„A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy feleségével összevesztek, majd szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel ágymatracukat, amit azóta megbánt. 

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására” – árulta el hatóság.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az őrizetbe vett férfit. 

 

TikTokon élőzték a tüzet

Egy Pepe nevű TikTok-felhasználó live videóban számolt be a Sobieski János utcában történő tűzoltásról, ezáltal több ezren élőben követhették végig a lángok elleni küzdelmet. A bejelentkezésből kiderült: a házban lakók egy részét kimenekítették az épületből. Ők rövid nadrágban és hirtelen magukra rántott ruhákban álldogáltak kint a mínuszokban, amíg a a tüzet el nem oltották. A videóban látható az is, ahogy a rendőrök bilincsben vezetik el a gyújtogatót. 
 





 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás