Lakás kevés pénzért? Kiderült, melyek Budapest legolcsóbb utcái





Az egyre emelkedő ingatlanárak nagyban befolyásolják a vásárlók szempontjait. Most lerántjuk a leplet, vajon vannak-e még olcsó környékek vagy utcák Budapesten!



Megosztás
Szerző: Zs. B. Ö.
Létrehozva: 2023.01.14.
lakásárak ingatlanvásárlás olcsó

Az elmúlt hónapokban, években másról sem szóltak az ingatlanos hírek, mint a drasztikus áremelkedésekről. A folyamatos drágulás természetesen az épp lakást vásárolni szándékozó családok céljait is módosította, így kérdés, vajon felkapottabbak lettek-e az addig népszerűtlen utcák.

Egyre ritkább az olcsó ingatlan, bár kérdés, hogy manapság mi számít annak. 15 millió forint alatt nem nagyon találni lakható lakást Fotó: Nagy Zoltan

Erdei Alexandra, az Ingatlanbazár munkatársa szerint nem lehet egyértelműen olcsó városrészekről vagy utcákról beszélni. – Olyan, hogy olcsó utca, már nincs, csak utcán belüli olcsó ingatlanokról beszélhetünk, idézőjelben – kezdte a Metropolnak a szakértő, hozzátéve, hogy ezek

a viszonylag kedvezőbb árú ingatlanok a VIII., a XX. és – némileg meglepő módon – a VII. kerületben találhatók.

Ám ez a modern olcsóság számos veszélyt rejt magában, különösen az elszállt energiaárak miatt.

– A legolcsóbb lakások is 15-20 millió forintnál tartanak már, ám az ár megtévesztő lehet. Ezen az áron ugyanis olyan ingatlanok futnak, amelyek nincsenek szigetelve, elavult technológiával fűtöttek és nagyon magas a rezsijük – magyarázta Erdei Alexandra. Persze előfordulhat ennek az ellenkezője is, amikor a nagyon kicsi méretű lakásokat vagy melléképületeket újítják fel és teszik lakhatóvá.

Romos ingatlan a Népszínház negyedben, 17,4 millió forintért
Ezt a fűtetlen ingatlant, amelyben korábban üzlet működött, több mint 17 millióért árulják Fotó: Ingatlanbazár

– A 12-18 négyzetméteres „lakólyukak” is egyre népszerűbbek, például a Rottenbiller utcában egy 15 négyzetméteres kis lakást 15 millióért árulnak. Ezek legtöbbször olyan felújított „lyukak”, amiket korábban az Airbnb-n keresztül adtak ki. De ebben az árkategóriában sok a lepukkant kis ház, illetve a korábban valamiféle melléképületnek használt, kicsit kipofozott helyiség, amelyek villanyfűtése általában óriási költséggel járhat – hangsúlyozta a szakértő.

Az ingatlanosok arra is felhívták a figyelmet, hogy az energiaköltségek emelkedése miatt a trendek összezavarodtak, mert rengeteg szigeteletlen, fűthetetlen ingatlan került piacra, amelyek eladására egyre kreatívabb és szépítőbb elnevezéseket találnak ki a hirdetők.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás