„Szomorú, hogy így kellett elmennie” – Hősként emlékeznek az alsóörsiek a csütörtöki tűzben megégett Ferencre





Hősként őrzik meg emlékeikben az 54 éves Ferencet az alsóörsiek: a férfi egy porraloltóval vetette magát a lángok közé, mikor kigyulladt egy helyi élelmiszerbolt.



Megosztás
Szerző: D.S.
Létrehozva: 2023.01.23.
Módosítva: 2023.01.23.
tűz Alsóörs hős áldozat

Mint arról korábban a Metropol is is beszámolt: kigyulladt egy alsóörsi élelmiszerüzlet, majd a tűz tovább terjedt egy közeli ingatlanra, ahol bódék, garázsok, lakókocsik is égtek, összesen majdnem 2000 négyzetméteren. 

Alsóörs tűz
A tűzoltók nagy erőkkel próbálták megfékezni a lángokat Fotó: veol.hu

Poroltóval próbálta fékezni a lángokat

A lángokat egy közelből odarohanó férfi próbálta megfékezni poroltóval, azonban nem élte túl hősies kísérletét, a tűzoltók ugyanis már csak a holttestét találták meg oltás közben. 

Egy felújított vendéglő is égett, és már akkor lehetett hallani, hogy valószínűleg bent égett egy férfi. Ez később sajnos bebizonyosodott. A tűz oltása több, mint két órát vett igénybe 

– mondta korábban a Borsnak Hebling Zsolt, a település polgármestere, aki Alsóörs jegyzőjével, Báró Bélával és Ferenczy Gábor alpolgármesterrel együtt azonnal a helyszínre siettek. A Veolnak elmondták, attól tartottak, hogy a tűz átterjed az állandó lakók házaira és a nyaralókra is, de szerencsére ez nem történt meg. 

Hebling Zsolt polgármestert megrázták a történtek. A férfi a szirénákat meghallva az alpolgármesterrel és a jegyzővel azonnal a helyszínre rohant Fotó: Kovács Erika/Veol

Szakácsként dolgozott a településen 

Úgy tudjuk, hogy a tűz áldozata, az 54 éves H. Ferenc nemrégiben érkezett a településre és szakácsként dolgozott, az egyik lakókocsiban élt lakótársával, akivel munka miatt érkeztek a Balatonhoz. Még csak keveseket ismert Alsóörsön.

Ferenc kedvesen elmondta, hogy egy darabig itt dolgozik, de sokat nem beszélgettem velemondta korábban lapunknak egy alsóörsi lakos. Egy másikuk hozzátette, hogy ő is mindig udvariasnak látta a szakácsot: 

Feri nem volt túl beszédes, nem is mutatkozott sűrűn, kevesen ismerték, ellenben, akárkivel találkozott, azzal mindig nagyon kedves és barátságos volt, egy rossz szavunk sem lehetett rá. Úgy hallottuk, hogy nehéz múltja volt, de ahogy hallottuk, a szakmáját jól végezte. Nagyon sajnáljuk őt, mert tényleg egy jó embert ismertünk meg benne

– mondta el a Borsnak a férfiről egy helybeli. Egy másikuk szomorú részleteket mesélt: 

Azt hallottuk, hogy térdelő helyzetben találták meg. Nagyon szomorú vagyok, hogy egy embernek így kellett elmennie, főleg, hogy ő csak segíteni akart. Valójában egy hős volt

– szögezte le. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás