RETRO RÁDIÓ

Benzinmaffia Budapesten: ezzel a trükkel lopják az autókból az üzemanyagot





Két Suzukiból és két Opelből is megpróbálták ellopni a benzint a XVI. kerületben. Bár egyik esetben sem sikerült, a kocsitulajok óvatosságra intenek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.24.
XVI. kerület benzin tank lopás Budapest

Az autótulajdonosok egyik rémálma, hogy kocsijukhoz érve felfeszítve találják a tankot, a tolvaj pedig a benzint már leszívta. Emellett még az autóban keletkezett kár javítása miatt is főhet a fejük. Majdnem így járt egyik olvasónk is a XVI. kerületben. Aranka mit sem sejtve indult haza a XVI. kerületből, előtte azonban meglátogatta szüleit. Ő is meglepődött, amikor édesanyja szólt neki, hogy Suzukijának a tankja fel van feszítve.

A Suzuki tankajtaját kinyitották, de benzint nem loptak Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Felfeszítették a kocsik tankajtaját, de a benzinhez már nem fértek hozzá

Kérdezte, hogy nem zártam vissza tankolás után? Mondtam neki meglepve, hogy nem is tankoltam. Akkor láttam, hogy eláll a tanksapkát fedő zárható tankajtó

 – mesélte Aranka. Hozzátette, hogy a zárható tetőt csak a kocsiból, belülről lehet kinyitni, ő pedig napok óta nem nyúlt hozzá: 

– Külön kallantyúval lehet kinyitni, és jól meg is kell rántani, szóval még véletlenül sem nyithattam ki. Emellett volt pár karc is körülötte, mintha feszegették volna. De a benzinből semmi nem fogyott, amikor beindítottam, pontosan ugyanott állt a mutató, mint korábban – tette hozzá. Elmondta, hogy több helyen is parkolt aznap, nem tudja, hogy pontosan hol nyitották fel, ő maga nem vette észre.

Hasonlóról számolt be nem messze onnan egy Opeles férfi. Neki sima, kipattintható tankajtaja van, ami jól láthatóan fel volt feszítve.

Sem azelőtt, sem azután nem nyílt fel magától, szóval biztos, hogy felpattintották. A tanksapka nem volt letekerve teljesen, de lazább volt, mint ahogy én az utolsó tankolásnál hagytam. Benzint nem szívtak le, szóval vagy nem tudtak, vagy pedig megzavarhatta őket valami vagy valaki

– tárta szét tanácstalanul karját Attila, aki hozzátette, hogy az autótulajok legyenek óvatosabbak.

– Sosem lehet tudni! Azóta ha tehetem, inkább a tank oldaláról szűkebb vagy jól látható helyen parkolok, hogy ne férjenek hozzá – szögezte le. 

Lehet védekezni a lopás ellen

A Metropol már két éve is írt egy benzinlopási hullámról, akkor egy vidékről kirándulni érkező autós mesélte el, hogy felfeszítették a tankját. Ő nem volt olyan szerencsés, mint két olvasónk, ugyanis az utolsó csepp benzinjétől is megszabadították. Akkor a rendőrség azt javasolta: a károsultak mindenképpen tegyenek bejelentést, illetve megelőzésképp érdemes zárt helyen parkolniuk. 

Amennyiben erre nincs lehetőség, az autóval érdemes jól kivilágított helyen parkolni, emellett javasolták, hogy a tulajdonosok használjanak riasztót, és a tanksapkát semmiképp se hagyják nyitva.

Régi autón lopócsővel, újabbakon tankátfúrással dolgoznak

Azt is elárulták, hogy a régi autóknál a tolvajok egyszerűen csak kinyitják a tanksapkát, és egy lopócső segítségével kiszívják a benne található benzint, az új kocsik esetében viszont ez már nem lehetséges. Ehelyett átütik, megfúrják a tank alját, és a benzin szimplán kifolyik.

Lapunk megkérdezte a rendőrséget, hogy az utóbbi időben érkezett-e hasonló ügyben bejelentés Budapestről, ahogy kérdéseinkre választ kapunk, cikkünket frissítjük. 





 





Ezeket olvastad már?
Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás