RETRO RÁDIÓ

Felháborító! Leszívják az autósok benzinjét Budapesten





A lapunknak nyilatkozó férfi csak kirándulni jött fel Budapestre, de egy kelenföldi parkolóban szinte az összes benzinjét ellopták. Sajnos egyre terjed ez az aljas módszer.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.19.
XI. kerület Bűnügy lopás

Zoltán és felesége Mosonmagyaróvárról látogattak fel Budapestre, ám nem sejtették, hogy a hétvégi kiruccanásnak csúnya vége lesz.

– A XI. kerületben, Kelenföldön a Bocskai úti lakótelepen szálltunk meg ismerősöknél, még a kijárási korlátozások előtt – kezdte a Metropolnak Zoltán. Fotó: Metropol Nagyobb kárt is okozhatnak Kiderült, hogy az utóbbi időben nem csak Zoltán járt pórul, országszerte gyakoriak a hasonló esetek. Egy internetes fórum tele van hasonló beszámolókkal.
  • „Nálunk a parkolóban az lett a divat, hogy fiatal suhancok elvágják a benzintankot és a beöntőnyílást összekötő gumicsövet. Leszívnak jó pár liter benzint, több ezer forintos kárt okozva ezzel. Nem beszélve arról, hogy mi lenne, ha egy mindenórás kismama kocsiját vágnák haza” – írta egyikük.
  • „Úgy néz ki nekem szimplán átütötték a tank alját, vagy valami hasonló, mert úgy folyt ki a tíz liter amit beletankoltam, mint víz a csapból” – bosszankodott egy másik férfi.
  • „Nem elég, hogy ellopták a benzinem, de még a tanksapkát is megrongálták” – írta egy fiatal lány.
Tegyünk bejelentést! Hiába gyakoriak az ilyen esetek, a legtöbb tolvaj sajnos következmények nélkül megússza. A BRFK kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt 3 hónapban négy esetben indítottak nyomozást feljelentés alapján. A rendőrség azt tanácsolja, hogy tegyünk bejelentést, illetve megelőzésképp érdemes zárt helyen parkolni. Amennyiben erre nincs lehetőség, az autót jól kivilágított helyen tároljuk, használjunk riasztót, és a tanksapkát semmiképp se hagyjuk nyitva. Tipikus trükkök A régi autóknál a tolvajok egyszerűen csak kinyitják a tanksapkát, és egy lopócső segítségével kiszívják a benne található benzint. Az új autóknál ez már nem lehetséges, így ehelyett átütik, megfúrják a tank alját, és a benzin szimplán kifolyik.

 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás