Itt a nagy budapesti szaloncukorkörkép: 10 ezer forint eltérés is lehet két szaloncukor ára között! – Fotó!





A Metropol Budapest üzleteiben készített árkörképet a téli édességek királyáról, a szaloncukorról. Mit ne mondjunk: jelentős árkülönbségekre bukkantunk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.01.
Módosítva: 2022.12.01.
választék szaloncukor árak

Lapunk a különböző bevásárlóközpontokban járva azt tapasztalta, hogy a középkategóriás szaloncukrok 4000-5000 forintba kerülnek kilónként. Azonban hatalmas az eltérés a különböző márkák között, a legolcsóbb szaloncukor kilós kiszerelése, amit találtunk 1990 forintot kóstált, míg a legdrágábbé 12 796 forintot.

szaloncukor
A kínálat óriási, az árak boltonként eltérőek Fotó: Metropol

Erre figyeljünk szaloncukor vásárlásakor

Amit mindenképp érdemes észben tartani, hogy a boltok polcain különböző méretekbe bezacskózva árulják ezt az édességet, így 100, 250, 350 grammos és kilós kiszerelésekben is találhatunk a termékből. 

szaloncukor ár
Sokszor a drágább az olcsóbb Fotó: Metropol

Szaloncukor ügyben az ízek terén egyébként határ a csillagos ég: a közkedvelt zselés, kókuszos, és karamellás szaloncukrok mellett már kekszes, sőt, erős pistás, kávés és különböző torták ízvilágát visszaadó édességeket is vásárolhatunk a boltokban. 

szaloncukor ár
Hiába tűnik kedvezőbbnek a 2199 forintos zacskócs ár a 6030 Ft-os áron vásárolhatóhoz képest, ha az első csak 250 gramm, míg a második termék 1000 gramm Fotó: Metropol

Az idei év különlegessége a forraltboros 

Aki pedig a szaloncukrok legújabb ízére vágyik, annak itt van az idei Év szaloncukra címet 186 különböző ízesítésű karácsonyi édesség között elnyerő forraltboros verzió. A Gyulai Kézműves Cukrászda ínyencsége még a szonda tesztet is kiállta: 3 szem elfogyasztása után is lehet vele még autót vezetni. Ugyanakkor ebben az évben már a vegánokra is gondoltak, itt a kategóriagyőztes a Damniczki Cukrászda birsalma szaloncukra lett. Idén már a versenyen is megjelent egy új, ám egyre fontosabb szereppel bíró kategória, Az Év kedvező árú szaloncukra. Ezt most a Tesco karamell krémmel töltött cukra nyerte el, amely a bolt honlapja szerint 5663 forintba kerül kilónként.

 

Már több száz éves a téli falánkság

A szaloncukor őse - a fondant-cukor, amely túltelített cukoroldatból felfőzéssel készülő, puha, kikristályosított massza volt- a XIV. századi Franciaországból származik. Magyarországra német bevándorló cukorműves mesterek közvetítésével érkezett a 19. század első harmadában. Nevét onnan kapta, hogy a főurak a szalonban álló karácsonyfa mellett kínálták vendégeiket ezzel az édességgel is. 

szaloncukor ár
Volt ahol 1-2 000 forintért már lehetett vásárolni a kedvelt alapízekből, máshol egy-egy márkás különlegességért 10 -12 000 forint feletti árat is elkérnek.Fotó: Metropol

 

Ide kattintva megnézheted a szaloncukor-felhozatalról készült galériánkat!

 


 





 





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás