RETRO RÁDIÓ

Hollik István: a dollárbaloldal továbbra is hallgat a titkos adományozókról





A "dollárbaloldal" továbbra is nagyon hallgat arról, kik voltak azok a titokzatos adományozók, akik a három milliárd forintot összedobták nekik és mit kértek ezért cserébe - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.14.
dollárbaloldal

A kormánypárti politikus rámutatott: immár több hónap telt el azóta, hogy lebukott a "dollárbaloldal" azzal, hogy a teljes kampányát külföldről finanszírozták három milliárd forintnak megfelelő dollárral.

Hiába telt el azonban több hónap, máig nem látnak tisztán, hogy pontosan kik voltak azok, akik összedobták ezt a pénzt és mit kértek ezért cserébe - tette hozzá.

Hollik István felidézte, korábban a "dollárbaloldal" azt állította, hogy adakozni csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján, útlevélszám megadásával lehetett. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt - mondta.

Kitért arra is, maga a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ismerte el, hogy lehetettek külföldi adományozók, tehát nem csak magyar állampolgárok dobták össze ezt a pénzt.

A kételyeket eloszlatandó megszólalt Korányi Dávid, "Karácsony Gergely embere", az Action for Democracy szervezője, aki azt állította egy baloldali médiumnak, hogy a szervezet direktben ért el támogatókat emailben.

Felmerül a kérdés, hogy egy frissen alakult, csak egy honlappal rendelkező, nullkilométeres alapítványnak mégis honnan volt többezres adatbázisa, honnan tud több ezer adományozót összegyűjteni - firtatta Hollik István.

Szerinte ezzel Korányi Dávid nem válaszolt a felvetésekre, hanem újabb kérdéseket nyitott ki. Azt gyanítják, hogy ez egy újabb hazugság volt annak érdekében, hogy elfedjék a valóságot - közölte.

Összegzése szerint most már jó lenne, ha előállnának a valósággal, mert az annak eltakarására kitalált állításokról mára mind kiderült, hogy "ordas hazugságok" voltak és az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányában továbbra sem látni tisztán.





 





Ezeket olvastad már?
Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás