RETRO RÁDIÓ

Ezekre figyelj oda, hogy ha a postát veszed igénybe decemberben





Fontos tanácsokat adott a posta, az ünnepi csomagfeladáshoz. Alig három hét van karácsonyig, ami ráadásul idén hétvégére esik, így az ajándékba szánt csomagok feladásával, megrendelésével nem árt sietni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.06.
csomagszállítás karácsonyi készülődés posta

Elkezdődött a karácsonyi időszak a postai kézbesítőknél is. A szolgáltató tanácsokkal látta el az embereket annak érdekben, hogy mindenki időben hozzájuthasson a kézbesített csomagokhoz. A Ripost pedig összegyűjtötte, hogy milyen alapszabályok betartásával tudjuk biztosítani, hogy a karácsonyra szánt csomagok időben kerüljenek feladásra és kézbesítésre. Utánajártak annak is, hogy meddig lehet feladni a szállítmányokat és mikre figyeljenek oda az emberek, hogyha a postát veszik igénybe. A lap beszámol arról is, hogy milyen alternatív kézbesítési lehetőségek léteznek még.

Ezt tedd ha gond van egy külföldi webáruház csomagjával.
A postai szolgáltató hasznos tanácsokkal látta el az embereket a karácsonyi időszakban / Fotó: Ground Picture / Shutterstock

Így készül a csúcsszezonra a Magyar Posta

Fejlesztette a csomaglogisztikáját, a webáruházakkal egyeztetve alakította ki a szükséges kapacitásokat, erőforrásokat. Ezen kívül a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, ami nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Továbbá idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is és a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre - áll a közleményükben.

Folyamatosan bővítik a csomagautomaták számát is

A posta országszerte már több mint 140 csomagautomatával szolgálja ki az ügyfeleket, amik számát folyamatosan növelik. A csomagautomatákban a nap bármely időszakában kényelmesen, biztonságosan adhatók fel és vehetők át a csomagok. A postán kívül több postai szolgáltatónak is vannak ilyen automatái, amik igénybevétele segíthet abban, hogy biztosan megérkezzen időben a csomag.


 


 

Súly

Feladás csomagautomatán

Feladás postán vagy háznál

Csomagautomatára címezve

Postán maradó, postapontra címezve

Házhoz kézbesítéssel

Csomagautomatára címezve

<2 kg

846 Ft

1790 Ft

2305 Ft

995 Ft

<5 kg

978 Ft

2050 Ft

2585 Ft

1150 Ft

<10 kg

2360 Ft

2795 Ft

<20 kg

1271 Ft

2685 Ft

3420 Ft

1495 Ft

A Magyar Posta által üzemeltetett csomagautomata használatának árai.

 

Eddig adhatók fel a karácsonyi csomagok

A posta a közleményében arra is kitért, hogy mivel december 24-e szombatra esik, a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyja senki az utolsó napokra, hogy azok biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Vagyis aki biztosra akar menni, december 20-a után nem ad fel/rendel semmit karácsonyra a postán. A többi szolgáltatónál változó, hogy mi az utolsó időpont, de általánosságban elmondható, hogy a december 19-én rendelt termékek jó eséllyel még megérkezhetnek a címzetthez. Ez persze az adott webáruháztól is nagyban függ.

Mire figyeljünk csomagfeladás/rendelés közben?

A postai szolgáltatókat (pl. futárcégek) felügyelő hatóság, az NMHH arra hívja fel a figyelmet, hogy a karácsony előtti hetek nagy küldeményforgalommal és megnövekedett terheléssel járó időszak a postai szolgáltatók számára. Annak érdekében, hogy a csomagok rendben megérkezzenek, a következőkre érdemes figyelni:

  • minél előbb rendeljük meg amit szeretnénk;
  • nagyon figyeljünk a pontos címzésre,
  • elkerülhető a futárra való várakozás, ha a házhoz való kézbesítés helyett csomagunk kiszállítását csomagautomatába, csomag- vagy postapontra kérjük, ezekből összesen 1941 működik az országban;
  • kísérjük figyelemmel a küldemény útját az online kereskedők és a postai szolgáltatók honlapján elérhető nyomkövetés segítségével;
  • a többlakásos társasházakban az épület, emelet és ajtószám nagyon fontos információ, ami hozzájárul a sikeres kézbesítéshez;
  • azzal segíthetjük a kézbesítő munkáját, ha a postaládán, csengőn jól olvashatóan szerepel a nevünk.




 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás