RETRO RÁDIÓ

Sztárként fogják kezelni osztálytársai az eltűnt kislányt anyukája szerint





Jól van, de kikapcsoltatja a rádiót, ha róla van szó az a hatéves kislány, aki vasárnap délután eltűnt egy péri tanyáról.



Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.16. 17:30
sikeres keresés

Zóra mintegy 15 órát bolyongott Pér külterületén, de másnap reggel szerencsésen rátaláltak. Édesanyja, Judit a Borsnak elmondta: jól van a kislány, de a héten nem megy még iskolába. Zórát egy siklóernyős találta meg másnap délelőtt, és egy gyors kórházi kivizsgálást követően haza is engedték. Az édesanyja nem tart a gyámügyi vizsgálattól.

Zóra kimerült a kalandban, kicsit pihen /Fotó: bors

„Egy kicsit itthon marad, hogy kipihenhesse a fáradalmakat. Szerencsére, úgy tűnik, lelkileg sem sérült komolyabban. Jó a kedve, egész nap mosolyog. Már többször beszélgettünk a történtekről, ő pedig elmesélte, hogy miután a köd miatt nem talált haza, egyszerűen lefeküdt a fűre aludni” – mesélte a Borsnak Judit, aki szerint Zóra egy rendkívül talpraesett gyermek.

Megfogadták: még jobban vigyáznak rá

„Már az óvodában mindenben ügyes volt, és ahogy cseperedett, látszott rajta, hogy mennyire életrevaló” – árulta el az édesanya, és hozzátette: a család megfogadta, hogy ezentúl még jobban vigyáznak majd a kislányra.

„Úgy döntöttünk, hogy mostanában inkább ki sem visszük a tanyára, persze tisztában vagyunk vele, hogy túlfélteni sem szabad. Az eltűnéséhez mindössze néhány perc elegendő volt. Ez az elevenségével magyarázható. A gyerekeket igenis szabadjára kell engedni, de nagyon ügyelni kell arra, hogy maradjanak látótávolságon belül” – mondta az édesanya arra a kérdésre, hogy más anyáknak mit tanácsolna.

Több százan keresték az eltűnt Zórát /Fotó: Bors

Nem fordult elő hasonló eset korábban

Judit tisztában van vele, hogy a napokban nagy valószínűséggel felkeresi a családsegítő.

Egyértelmű, hogy a gyámügyesek tiszteletüket teszik nálunk, de normális család vagyunk, hiszem, hogy a szakemberek mindent rendben találnak majd. Zóra nem szándékosan ment el itthonról, nem menekült semmi elől. Hasonló még nem fordult elő nálunk, és tudom, hogy nem is fog” – jelentette ki a családanya.

„Annyit mondott nekünk, hogy nem félt, de ha rávezetjük, bevallja, hogy egy kicsit mégis megijedt. Ez nem is csoda, hiszen 15 órára egyedül maradt, és otthon a születése óta mindig együtt alszunk. Ha meghallja, hogy a rádióban róla beszélnek, megkér minket, hogy kapcsoljuk ki.

Iskolatársai között ő lesz most a sztár

„Zóra tisztában van vele, hogy most ő lesz az iskola egyik legnépszerűbb tanulója” – emelte ki Judit. – „A rémálom szerencsés véget ért, és hálásak vagyunk az embereknek, hogy ilyen sokan mellettünk álltak a bajban. Az iskolatársak szülei közül is rengetegen jöttek segíteni. Még hetekig mindenki róla fog beszélni, de persze itthon is sokszor szóba hozzuk még a vasárnap éjszakát.

A rendőrség még vizsgálódik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől megtudtuk: a Győri Rendőrkapitányság jelenleg is folyamatban lévő közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eltűnés körülményeit. Vizsgálat tárgyát képezi továbbá az is, hogy az eset során felmerülhet-e jogsértés elkövetésének gyanúja. Általánosságban elmondható, hogy egy-egy fiatal eltűnésével kapcsolatos eljárásban – amennyiben az eset összes körülményei ezt indokolttá teszik – a rendőrség a megállapított információkról a gyermekvédelmi szerveket értesíti.





Ezeket olvastad már?
Szívszaggató: nem tudta megmenteni szerelmét a 15 éves diák

Szívszaggató: nem tudta megmenteni szerelmét a 15 éves diák

Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Top hírek



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás