RETRO RÁDIÓ

Drámai mentőakció! Megtalálták a vasárnap eltűnt hatéves Zórát





Kész csoda történt, amikor életben találta meg egy siklóernyős azt a hatéves kislányt, aki vasárnap este tűnt el egy péri tanyáról. A kislány ugyanis egy egész éjjelt töltött odakint, a kétfokos hidegben. Zóra azonban nem adta fel, még mosolygott is, amikor reggel rátaláltak. Igazi kis hős. A kislány édesanyja, Judit fejében is csak a legrosszabb járt, most a Borson keresztül fejezte ki háláját a keresőknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.15.
mentőakció

Zóra egy életrevaló, cserfes kislány. Idén kezdte az általános iskolát, a testnevelés lett az egyik kedvenc tantárgya. Vasárnap este túl messzire merészkedett a családja péri tanyájáról, mielőtt hazaindultak volna Győrbe. A szülei még megetették az állatokat, amikor azonban a család autóba ült volna, a szülők hiába kiabálták a kislány nevét. Hamar rájöttek, hogy baj van, Zóra eltűnt. Az eset pedig könnyen tragédiával is végződhetett volna, hiszen sötét és köd volt odakint, ráadásul aznap éjjel mindössze két fok volt – írja a Bors.

Siklóernyős bukkant rá reggel

Zóra szülei azonnal értesítették a rendőrséget, amikor észrevették, hogy eltűnt a kislány, a segítség pedig hamar meg is érkezett. Beindult a riasztólánc, hamarosan kutató-mentőkutyások, tűzoltók, polgárőrök és önkéntesek lepték el a környéket. Összesen 300-an vették ki a részüket Zóra kereséséből. A feladatot bonyolította, hogy nemcsak besötétedett, hanem a köd is leszállt. Éjjel három után a munkát kénytelenek voltak reggel hétig felfüggeszteni, ám a történet így is szerencsés véget ért. A kislányt végül egy siklóernyős találta meg.

Szülei kétségbeesve várták őt haza

Judit, a kislány édesanyja még órákkal Zóra megkerülése után is a könnyeivel küszködött.

Bőségesen megebédelt, most pedig pihen a tanyán. Ugyan a pusztában is aludt egy keveset, mégis látjuk rajta, hogy mennyire kimerült. Ez nem is csoda, hiszen legalább 3-4 kilométert gyalogolt egyedül – mondta a Borsnak a családanya, és hozzátette, a vasárnap éjszakát bizonyára sosem fogják elfelejteni.

– Zóra még sosem tett hasonlót, és az egész neki is jó lecke arra vonatkozóan, hogy anyának mindig szót kell fogadni. Persze képtelen vagyok rá haragudni, csak az jut eszembe, hogy milyen szörnyűségekre gondoltam, amíg tartott a kutatás. Az elején én is részt vettem a keresésben, de aztán a rendőrök bevittek a kapitányságra kihallgatni. Órákat kellett ott töltenem, mert a lelkiismeretes nyomozók szerettek volna minden lényeges részletre kitérni. Az azonban szörnyen aggasztott, hogy miközben ismeretlenek és ismerősök a terepen vannak, nekem kérdésekre kell felelnem. Úgy éreztem, nekem is a természetben lenne a helyem. Tehetetlenül ültem és beszéltem. Próbáltam a negatív gondolatokat kizárni, mégis az jutott eszembe, hogy az úton valaki felvette és elrabolta a kislányomat – részletezte a Borsnak Judit.

Süti kutya után szaladt el a kislány

– Mondták az unokámnak a szülei, hogy mindjárt indulnak haza, csak még el kell intézniük valamit. Zóra látta, hogy Süti kutya elszaladt, ő pedig vissza akarta vinni a kedvencét, ezért utánament. A kutyus aztán hazatalált, a kislány viszont messzebbre elcsatangolt, ráadásul időközben besötétedett – mondta a Borsnak Ferenc, Zóra nagypapája.

– Az unokám nagyon sokat sétált egyedül és védtelenül, hiszen kilométerekre arrébb találták meg, a péri repülőtér mellett. Azt elmondhatom, hogy Zóra egy rendkívül rátermett, okos gyerek. Még csak áprilisban lesz hétéves, de a koránál sokkal értelmesebb. Mozogni is szeret, rengeteget futkos a tanyán. Ennek köszönhető, hogy a testalkata is szerencsés, egyáltalán nincs elhízva, jó erőben van – mesélte a nagyszülő, akit természetesen a család azonnal értesített a kislány eltűnése után.

– Éppen otthon voltam Győrben. Bepattantam a kocsiba, és a helyszínre siettem. Éjszakára elképesztően lehűlt a levegő, ezért félő volt, hogy Zórának valami komolyabb baja esik, de attól is féltünk, hogy a nagy sötétségben és ködben, a rossz látási viszonyok miatt nem vesz észre egy farönköt, megbotlik, és beüti a fejét. Sajnos a legrosszabb lehetőségek is az eszünkbe jutottak, pláne úgy, hogy a pusztán a felnőttek is nehezen közlekedtek – ecsetelte Ferenc.

Megtalálójának is hatéves kislánya van

Mehringer Szabolcs siklóernyős talált rá Zórára, aki a Borsnak elmondta: mintegy 100 méter magasra szállt fel a siklóernyőjével. Onnan már könnyedén belátta a terepet, hiszen az éjszakára leszállt köd reggelre eloszlott.

– Kiszúrtam Zóra rózsaszín sapkáját, és máris tudtam, hogy szerencsére nincs nagyobb baj. Leszálltam mellé, és megkérdeztem, tudja-e, hogy több száz felnőtt őt keresi. Ezen meglepődött, de vidáman mosolygott. Azt mondta, hogy annyi baja volt, hogy nagyon fázott az éjszaka, egyébként egy jót aludt a pusztaságban – mosolygott Szabolcs, aki azért is átérezte a szülők aggodalmát, mert maga is hatéves gyermek édesapja.

Az este megerősítette azt az elhatározást, hogy a siklóernyősök létrehozzanak egy kutató-mentő egységet.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás