Trükköznek a gyártók a vécépapírral! Így kerüld el a ráfizetést





Elképesztő trükkökhöz folyamodnak néha a vécépapírgyártók. Mivel az ukrajnai háború hatására a papír alapanyaga és az előállításhoz szükséges energia ára az egekbe szökött, így a gurigákért is egyre többet kérnek a boltokban. Ráadásul, hogy a legjobb áron vásároljunk, ennél a terméknél rengeteg tényezőre kell figyelni. A Ripost utánajárt, mi mindenre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.04.
Hasznos tippek

Nem elég a csomagban található gurigák, illetve rétegek számára odafigyelni, az sem mindegy, hány lapos egy tekercs. A Boni Perfex 24 darabos toalettpapír-csomag például kiemelt helyen jelzi: a csomagban 24 tekercs 3 rétegű vécépapír található. Azt viszont nem verik nagy dobra, hogy egy tekercs mindössze 78 lapból áll. Olyannyira titkolja a gyártó, hogy a termék csomagolásán nem is szerepel ez az adat. Mindössze az egyik áruházlánc reklámkatalógusa tesz róla említést. A csomagolás alapján ugyanez a Boni Perfex 3 rétegű toalettpapír kiszerelésben (24 darabos helyett 10 gurigás) tekercsenként 117 lapot tartalmaz. A 10-es csomagoláson hátul feltüntették a lapok számát.

A Perfex a csomagoláson jelzi, hogy 24 tekercses és háromrétegű vécépapírról van szó, de azt már külön nem tüntetik fel, hogy a gurigák csak 78 lapból állnak Forrás: Ripost

Ráadásul a toalettpapír esetében rengeteg internetes bolt elfelejti feltüntetni, hogy hány lapból áll az általa kínált termék. Márpedig nem mindegy, hogy egy adott vécépapír 200, 180, 160, 150, 120, 116, 100 vagy 78 lapos. Pláne, ha többet veszünk belőle, és csak a házhoz szállítás után derül ki, hogy az adott kiszerelés nem érte meg az árát.

Az új nem mindig jobb

A gyártók nem egy esetben hagyják, hogy a vevők félrevezessék magukat bizonyos íratlan szabályokkal. Az egyik ilyen a termékeken megjelenő „Új!” felirat, amit a többség úgy értelmez, hogy „Jobb!”. Hiszen miért dobna piacra egy gyártó egy új terméket, ha nem azért, mert az jobb, mint a korábbi?! Például azért, mert megváltoztatta az összetételt, nem egy esetben spórolva az előállítási költségeken. Vagy ott a „Megújult csomagolás”, amitől újnak, és ezáltal kívánatosnak tűnhet ugyanaz a termék. Az „Új kiszerelés” esetében pedig érdemes utánaszámolni a dolgoknak: nemegyszer rádöbbenhetünk: szépen becsomagolt áremelés történt.

Megéri a nagyobb kiszerelés?

Szintén él az a tévhit az emberek fejében, hogy ha a nagyobb kiszerelést választják, akkor kedvezőbb darabáron jutnak az adott termékhez. Ám ez nem feltétlenül van így! Ugyanannál az áruházláncnál a Zewa Deluxe Camomile Comfort toalettpapír tekercse – kiszereléstől függően – 200, 206, illetve 210 forintba kerül. Az ember azt gondolná, hogy a legnagyobb, 24 gurigás csomagnál a legolcsóbb a darabár, pedig nem: az a legdrágább! Érdemes utánaszámolni: a legolcsóbb a 16 tekercses pakk.

A toalettpapírok ára kiszerelésenként eltér Forrás: Ripost

Muszáj kipróbálni!

Sajnos nem mindig mérvadó, hogy két-, három- vagy négyrétegű egy toalettpapír. Egyes esetekken ugyanis annyira vékonyak az adott rétegek és/vagy olyan kicsi a lapok mérete, hogy a megszokottnál több papírt vagyunk kénytelenek használni. Ám azt, hogy melyik toalettpapír válik be nekünk, csak kipróbálás után tudjuk eldönteni. Így egy számunkra új termék esetén érdemes kisebb kiszerelést vásárolni, és csak ha bevált, utána venni többet belőle.





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás