RETRO RÁDIÓ

Vécépapírból nem lesz hiány, Magyarország mostantól önellátó





Megkezdődött a próbaüzem a Vajda-Papír legújabb papírgépén, amellyel háromszorosára növeli alappapírgyártási kapacitásait a vállalat a világ egyik legmodernebb higiéniaipapír-üzemében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.10.
kiemelkedő fejlesztés

Legördült az első tekercs a világszínvonalú alappapírgyártó-gépről Európa legmodernebb higiéniaipapír-gyárában – írja a ripost.hu. A berendezést Dunaföldváron helyezték üzembe. A világszínvonalú, energiahatékony technológiával felszerelt alappapírgyártó-gép a hamarosan átadásra kerülő új gyáregység „lelke” lesz. Óránként 10 tonna, évente 80 000 tonnányi alapanyagtekercs előállítására képes. Európa egyik legnagyobb és leggyorsabb papírgépe biztosítja majd Magyarország vezető higiéniai papírtermék gyártójának önellátását az alappapírból, és duplájára emeli a cég termelési kapacitását.

A beruházás kormánytámogatással valósult meg – Fotó: Vajda-Papír

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója újabb mérföldkőnek nevezte a vállalat életében a világszínvonalú papírgépet, amellyel a papírgyártás termelési kapacitása az eddigi 35 ezer tonnáról 115 ezer tonnára emelkedik, jelentősen javítva a vállalat külpiaci terjeszkedésének lehetőségét. Mint mondta, a bővülő hazai és a külpiaci igények magas színvonalú kiszolgálása miatt is döntöttek a világszínvonalú alappapírgyártó-gép beszerzése mellett, a hamarosan átadásra kerülő gyárbővítő beruházás részeként. Vajda Attila hangsúlyozta: „A vállalat éves higiéniaialappapír-gyártása jelentősen meghaladja a belföldi igényeket, Magyarország önellátását bőven képesek biztosítani a higiéniai papírfogyasztás a higiénés elvárások és igények erősödése mellett is”.

Megindult a próbaüzem – Fotó: Vajda-Papír

Még idén nyáron átadják a világ egyik legmodernebb higiéniaipapír-üzemének újabb gyáregységét, itt üzemel majd a kontinens egyik legnagyobb és leggyorsabb papírgépe. Ezzel a Vajda-Papír Csoport az alappapír-ellátásban teljes egészében önellátó lesz. A dunaföldvári gyár, amit 2018-ban adtak át, idén elnyerte az Év gyára 2021 címet. A vállalat a gyárbővítő beruházást megelőző időszakban, az elmúlt 10 évben több mint 20 milliárd forintot fordított arra, hogy a gyártást és az üzemeltetést a legmodernebb és leginkább környezetkímélő technológiák jellemezzék.

A Vajda-Papír 22 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten mintegy 650 munkavállalót foglalkoztat. A magyarországi értékesítés mellett a vállalat higiéniaipapír-termékeit a világ több mint 30 országába szállítják. A cégcsoport 2013-ban Norvégiában is piacra lépett, majd 10 éve ott is sikerrel üzemeltetik gyárukat, ahol több mint 130 főt foglalkoztatnak.





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás