RETRO RÁDIÓ

Vásárkörkép - Nem is gondolnád, milyen közel van egymáshoz a két belvárosi adventi forgatag

Megmértük , mennyi időbe telik átsétálni a két leghíresebb budapesti vásár között. Nem is gondolnád.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.30.

Budapesten napok óta várják a vásárok az érdeklődőket, melyek közül a két legismertebb a Vörösmarty tér és a Szent István tér karácsonyi forgataga.

Egyre többen látogatják a Vörösmarty Classic Xmas karácsonyi vásárt. Fotó: Metropol/KB

Lapunk utána járt milyen messze van egymástól a két helyszín, ha közben az ekkor jellemző budapesti tömeget kell kerülgetnünk.

Először a a Vörösmarty térre mentünk, a Vörösmarty Classic Xmas nevű vásárra, mely miatt akár újabb 50-100 milliót bukhatott volna évente a főváros működése, ha nem veszi át Belváros-Lipótváros Önkormányzata a Vörösmarty tér fenntartását, és rendezi meg utóbbi mégis az ikonikus karácsonyi vásárt. Már itt nehéz volt ellenállnunk az ínycsiklandó illatoknak, hiszen rengeteg finomság várja a vásárlókat.

Az Advent Bazilika harmadszor lehet Európa legszebb karácsonyi vására. Fotó: Metropol/KB

Kis idő elteltével, még a kora esti órákban átsétáltunk az Advent Bazilika karácsonyi rendezvényére, a Szent István térre, mely 2019-ben és 2021-ben is Európa legszebb karácsonyi vására lett a European Best Destinations online szavazásán, amire egyébként idén december 8-ig lehet még szavazni.

A távolság nyilván attól is függ, hogy a Vörösmarty tér melyik feléről indulunk el, illetve a Szent István téren hova szeretnénk érkezni. Összességében 400-600 méterről van szó, ami egy közepes tempójú, kényelmes séta alkalmával mindössze 5 percet vesz igénybe. Ha nagyon nagy a tömeg, és esetleg kisgyermekkel megyünk, akik jóval lassabban tudnak sétálni, akkor sem lehet több 10 percnél.

Ami pedig magát a vásárokat illeti, mindkettő esetében finom ételekkel, forró italokkal, karácsonyi fényekkel és ünnepi hangulattal találkoztunk. Így akár egy hétköznap, akár hétvégén, csak ajánlani tudjuk őket. Aki teheti, látogasson oda és győződjön meg róla a saját szemével!

 

 

Ezeket olvastad már?
Dráma Budapesten: azonnal menekülni kellett

Dráma Budapesten: azonnal menekülni kellett

Újabb buszbaleset történt Magyarországon

Újabb buszbaleset történt Magyarországon

Botrány a Lidl-ben, mindenki kiakadt ezen a felháborító húzáson

Botrány a Lidl-ben, mindenki kiakadt ezen a felháborító húzáson

Mentők és rendőrök lepték el a plázát, tragédia történt

Mentők és rendőrök lepték el a plázát, tragédia történt

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás