Válaszolt a rendőrség a Budapesten verekedő amerikai katonák ügyében

Mint a Metropol megtudta, néhány napja megdöbbentő verekedés történt Budapesten: amerikai elitkatonák okoztak botrányt egy Akácfa utcai szórakozóhelyen. Megtudtuk: az ügyben garázdaság miatt nyomozás indult.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.18.
Budapest

A Metropol információi szerint a Király utcában, az Instant-Fogas nevű szórakozóhelyen a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái szólalkoztak durván össze külföldi turistákkal. Az amerikai katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználva verekedtek.

Az amerikai katonák erőszakos fellépése hatalmas botrányt okozott, a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket.

A biztonságiak végül rendőröket hívtak. A dulakodó USA-katonákról úgy tudni, hogy az egyik híres-hírhedt amerikai egység speciálisan kiképzett deszantosai voltak.

A Metropol munkatársai a szórakozóhelyen próbáltak további információkhoz jutni, de a helyszíni biztonsági emberek elzárkóztak ettől.

Megkerestük a BRFK-t és az ügyészséget, és végül a Központi Nyomozó Főügyészség a következő tájékoztatást adta lapunknak az üggyel kapcsolatban:

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést az ügyben senki nem szenvedett. Más adat a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg nem közölhető.”

A dosszié további cikkei

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás