RETRO RÁDIÓ

Örömteli kezdeményezés! Mikulásnak áll a budapesti kamaszfiú – Fotó!





Elképesztő ötlet született meg egy budapesti tinédzser fejében: a 14 éves Patrik Mikulásnak öltözve szeretné megajándékozni a gyerekeket!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.29.
XX. kerület Megható önzetlenség

Patrik mindössze 14 éves, de úgy döntött: idén az ünnepek alkalmából Mikulás-ruhát ölt és meglepi a pesterzsébeti vásárban a gyerekeket némi édességgel. Az ötlet akkor jött, amikor felpróbálta otthon édesanyja régi jelmezét, ugyanis anno ő is beöltözött. Az elején még csak viccből vette fel a Mikulás-ruhát, ám ezt gyorsan követték a komoly gondolatok is, és már össze is állt a terv Patrik, és anyukája fejében.

A 14 éves Patrik és anyukája Katalin Fotó: Facebook

Anyukája, Katalin, egy Facebook-csoportban büszkélkedett fiával, majd a Metropolnak is elmesélte, mire számíthatnak a gyerekek.

„Van három keresztfiam. Öt éve, amikor a két kicsi még nagyon apró volt, megvettem a Mikulás-ruhát. Anyukámnak volt egy tanyája és minden évben én öltöztem be. Az erdőből jöttem elő, ami hatalmas meglepetés volt a gyerekeknek, imádták” – idézi fel a régi emlékeket Patrik édesanyja.

Patrik önzetlenül gyerekeket akar boldoggá tenni idén karácsonykor Mikulásként Fotó: Facebook

Amikor a fiúk felnőttek általában kölcsön adták a jelmezt, most viszont úgy döntött, inkább eladja a régi ruhát, és átadja a stafétabotot másnak.

„Patrik mondta, hogy szeretné felpróbálni a ruhát. Jókat nevettünk közben, majd megfogalmazódott a fejében, hogy öltözzünk be, és december 6-án menjünk ki a pesterzsébeti vásárba a gyerekekhez” – folytatja a megható történetet. Patrik rögtön felajánlotta, hogy szól a barátainak is, vesznek szaloncukrot, hogy azzal meg is tudják lepni a kicsiket. Az osztálytársai végül úgy döntöttek: nem szeretnének ebben részt venni, ezért az említett keresztgyerekek fognak társulni hozzá.

Kisgyerekeket akar szaloncukorral meglepni Patrik Fotó: Facebook

„Nagyon sok megkeresést kaptunk! Volt ahol felajánlották, hogy fizetnek is érte, viszont mi azt gondoljuk ezért nem szabad pénzt elfogadni, hiszen az egészet önszántukból, boldogan teszik. Három családot is meglátogatunk majd, illetve egy óvodába is elmegyünk, majd késő délután a vásárban fogunk szaloncukrot osztogatni a gyerekeknek” – osztja meg velünk a büszke anyuka a programot. A 14 éves Patrik a Gyulai István Általános Iskola tanulója, ahol szintén eldicsekedte mire szánta el magát. Tanárai nagyon büszkék rá és örülnek neki, hogy megpróbálja kicsit varázslatosabbá tenni az ünnepet a kicsik számára, ami igazán példaértékű.





Ezeket olvastad már?
Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás