Megdöbbentő részletek derültek ki a felsőlajosi „tigrissimogatásról”

Soha nem történt még tigristámadás a felsőlajosi magánállatkertben, mondjuk nem is akarta eddig senki megsimogatni a fenséges állatokat. Csütörtök reggel azonban egy szívbeteg férfi átmászott a korláton, és benyúlt a kerítésen, hogy megérinthesse a szibériai nagymacskát. Megtudtuk, ez volt a 65 éves férfi bakancslistájának az utolsó tétele.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.04.
tigris

Kiabálásra lettek figyelmesek a szibériai tigrisek felől csütörtök reggel a felsőlajosi MagánZoo állatkert munkatársai, akik éppen a reggeli teendőket látták el az állatok körül. Azonnal eldobtak mindent, és rohantak a nagymacskák felé.

– Elképesztő látvány fogadott minket: az egyik tigrisünk a szájában tartotta a kerítésen benyúló idős látogató kezét. Egészen szürreális volt a jelenet, sosem gondoltam volna, hogy bárkinek is eszébe jut a több mint kétszáz kilós tigrisekhez benyúlni – mondta a Borsnak Tóth Tibor, a felsőlajosi magánállatkert vezetője.

Szerencsére súlyos sérülés nem történt

– Természetesen vannak kint figyelmeztető táblák, hogy ilyet nem szabad tenni, mert veszélyes. De van a kifutó előtt korlát is, ezen mászott be a 65 éves látogató, amit nem is értek. Ahogy meghallottuk a kiabálást, azonnal odaszaladtunk, a tigrist megdobtuk egy kukával, amely erre elengedte a férfi karját. Pufikabát volt rajta, és szerencsére a tigris játéknak vette a közeledést, így csak kis erővel kapta el a benyúló kezét, ezért úszta meg könnyebb sérülésekkel – tette hozzá Tóth Tibor.

A mentősök perceken belül a helyszínre értek, és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba. – Soha nem történt még ilyen nálunk – sóhajtott a MagánZOO igazgatója. – Úgy tudom, az idős, szívbeteg férfinek ez volt az utolsó tétel a bakancslistáján… Az esettel kapcsolatban a Bors megkereste a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányságot is.

Tóth Tibor tulajdonos szerint az idős embernek az volt a szerencséje, hogy azt hitte a nagymacska, csak játszani akarnak vele

A lapnak elmondták: a rendőrök mindent rendben találtak az állatkertben. Nem indult eljárás az esettel összefüggésben.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás