Szeretnél véradással segíteni beteg embereken? Ma ebben a két kerületben teheted meg

A Metropol összegyűjtötte a nap legfontosabb információit a véradással, valamint a útlezárásokkal kapcsolatban.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.16.
I. kerület V. kerület VI. kerület IX. kerület XI. kerület ez lesz ma

Szükség lesz az esernyőre szerdán!

A mai nap időjárása igen csapadékos lesz, de a hőmérsékleti értékek 10 fok körül alakulnak majd. Szerdán is sokfelé marad a szürke, nyirkos idő, reggelre többfelé képződhet sűrű köd. A nap első felében a szitálás mellett helyenként előfordul eső, a nap második felében főleg hazánk déli, délnyugati felén többfelé várható eső, zápor. A déli, majd az északi, északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik, délután a Dunántúlon feltámad az északira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a csúcsértékek napközben 7-13 fok körül alakulnak.

Ma az esernyőt vagy az esőkabátot ne hagyjuk otthon Fotó: Keresztes Balázs

Így figyeljünk a szervezetünkre ködös időben

Az ember szervezetének terhelése az őszi időszakban jelentősen megnő. Ilyenkor „egyébként is érdemes lenne jobban odafigyelnünk a táplálkozásra. A tápanyag csökkenő beltartalmi értéke miatt, fontos a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitele. A kevés napfény miatt a D-vitamin sem tud kellő mértékben a szervezetünkbe jutni. Továbbá a magnéziumra egész évben nagy szüksége van testünknek” – tanácsolta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász.

Újra két helyszínen adhatunk vért!

November 16-án két kerületben segíthetünk beteg embereknek. Ma 7–19 óra között a Közép-magyarországi RVK Intézetben, 9.30–14 óra között pedig a MÁK Malomudvar Üzletházban (Soroksári út 48–52.) adhatunk vért. Aki segíteni szeretne, ne felejtse otthon személyi igazolványát, lakcímkártyáját és tajkártyáját.

Két helyszínen tartanak ma véradást Fotó: Tolnai Népújság

Változik a közlekedés a Belvárosban

Delegáció miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Belváros-Lipótvárosban és Terézvárosban.

Tilos megállni

 • november 16-án 9 órától 14 óráig az V. kerületben, a Belgrád rakpart 22. szám előtt 50 méter hosszan.
 • november 16-án 12 órától 20 óráig a VI. kerületben, a Király utca páros oldalán a Teréz körút és a Kertész utca között
 • Tilos ma megállni a Belvárosban és Terézvárosban is Fotó: Shutterstock

  77 éves az UNESCO

  1945-ben ezen a napon alakult meg az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, vagyis az UNESCO. A szervezet fő célja elősegíteni a béke és biztonság fenntartását a nevelés, a tudomány és a kultúra által.

  25 éve szavaztunk a NATO-csatlakozásról

  1997-ben ezen a napon népszavazást tartottak hazánkban arról, hogy Magyarország belépjen-e az 1949-ben alapított katonai-politikai szövetségbe. A népszavazás eredményes volt. Magyarország 1999. március 12-én vált a NATO teljes jogú tagjává.

  Top hírek  Hírlevél-feliratkozás