Sokkoló részletek! Benzinnel öntötte le élettársát és kényszerítette, hogy gyújtson rá!





24 év kellett ugyan hozzá, de végül sikerült börtönbe zárni a szadista angol férfit, aki miatt tönkrement egy nő élete.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.12.
szadista gyilkossági kísérlet

Cigarettázva, a földön ülve, látszólag nyugodtan és talán túl higgadtan is fogadta letartóztatásának hírét a most 58 éves Steven Craig, aki élettársának „elképzelhetetlen” testi sérüléseket okozott 1998-ban, amikor benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta partnerét, ezzel annak 21 évvel későbbi halálához hozzájárult.

A gyilkos a rendőrség letartóztatása közben is cigarettázott Fotó: shutterstock

Craig, aki nagy rajongója volt a Kutyaszorítóban című bűnügyi thrillernek, 24 éve egy átlagos napon fogta magát és a film ihlette ötlet alapján elcsalta barátnőjét, Kirk Janet, hogy válogatott kínok között ölje meg. A végzetes úton a férfi egy benzinkútnál megállva megtöltött egy kólásüveget benzinnel. Majd egy parkolóba hajtott, ahol felszólította Kirket, hogy hajoljon le, majd a benzint a fejére és a nyakára öntötte. Janeről folyt lefelé a benzin. Majd a nő kínjait fokozta azzal, hogy megkínálta cigivel, majd meggyújtotta az öngyújtót, és az áldozat arca lángba borult.

A szerencsétlen nő hiába kiáltott segítségért, a szadista férfi nem segített neki, sőt felszólította, hogy maradjon tőle távol, így Jane feje és arca tovább égett. Amikor végül az elsősegélynyújtók a helyszínre értek, a nő fogai és haja már megfeketedett a lángoktól, bőre pedig megégett, és a húsa rózsaszínű volt.

Craiget akkor elítélték

A férfi 15 évet töltött börtönben, szándékos súlyos testi sértés vétsége miatt. Kirk a támadást követően kilenc hónapig volt kórházban, és 14 műtétre volt szükség. Ezt követően még 21 évig élt, láthatta, hogy mindkét gyermeke férjhez ment, és nagymama lett. Bár, a nő erős jellemének és makacsságának köszönhetően a történtek ellenére a lehetőségekhez képest felépült, és élte életét, az egészsége maradandó sérülései miatt már soha többé nem lehetett ugyanolyan, milyen a gyilkossági kísérlet előtt. Halálához is ez vezetett.

Újra bíróság előtt a kegyetlen gyilkos

Craig bár előző börtönbüntetését letöltötte, újra letartóztatták, és Kirk meggyilkolásával vádolták meg 2021-ben, miután a nő rekeszizma megrepedt és 2019 -ben meghalt. Kiderült ugyanis, hogy a nőnek a benzines merénylet során elszenvedett sérülései összefüggésbe hozhatók a halálával.

Életfogytig a börtönben lesz az lekövető Illusztráció (Pixabay)

Az új tárgyaláson sokkoló részletek derültek ki a történtekről, és felolvasták az áldozat akkor 13 éves gyerekének nyilatkozatát is, aki elmondta: tinédzser éveinek hátralévő részét azzal töltötte, hogy aggódott anyja állapota miatt, de hálás volt a vele eltöltött évekért.

Nagyon sovány teste volt, alig volt haja, és foltos volt az arca. A bőr ráfeszült az arcára, nem volt ajka, és csak egy rés volt a szája számára. Nem voltak orrlyukai, és az arcán szorosan összehúzódó hegszövet lehúzta az alsó szemhéját. Úgy nézett ki, mint egy földönkívüli„ - elevenítették föl a bíróságon.

A mostani tárgyaláson a bíró teljes mértékben elítélte a történteket, szörnyűnek és indokolatlannak nevezte a támadást.

”Az ön viselkedése szadista volt a támadás eltervezésétől egészen addig, amíg leöntötte a fejét és a nyakát benzinnel. A szadizmus szintje olyan érzéketlen és brutális volt” - emelte ki a bíró a bírósági ítélet meghozatala során.

A bristoli bíróság esküdtszéke végül egyhangúlag bűnösnek találta Craiget, gyilkosság vádjában. Hozzátették azt is, hogy az általa okozott sérülések – köztük Kirk testének 35 százalékának égési sérülései – összefüggésbe hozhatók a rekeszizom szakadás miatti halálával. A férfit végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték szokatlanul szadista tettéért - adta hírül az Independent.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás