RETRO RÁDIÓ

A tagállamok közül Magyarországon a legolcsóbb a benzin – Videó!

Tavaly november közepe óta van érvényben Magyarországon az üzemanyagárstop, azóta az unió legalacsonyabb árait fizetik a hazai autósok a töltőállomásokon.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.15.
BENZINÁRSTOP

Brüsszel szankciós politikája, az ezek miatt fizetett úgynevezett szankciós felár, és az energiaválság egyre jobban nehezítik az európai családok élet. A magyar kormány több intézkedéssel is védi a családokat a háborús inflációtól, többek között a rezsicsökkentés fenntartásával, és a benzinár- sapkával. Utóbbi intézkedést eredetileg három hónapra vezette be a kormány, de többször meghosszabbították. Az árat a magánszemélyek számára végig fenntartotta a kormány. Ennek köszönhetően pedig a magyar autósok fizetik a legkevesebbet az üzemanyagért egész Európában.

December 31-ig biztosan marad az ársapka Fotó: Metropol/BS

Van elég benzin, folyamatos ellátás lesz a kutakon

A kormány a hazai üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében augusztusban 184 millió liter dízelolajat szabadított fel az ország stratégiai tartalékaiból, aminek a jelentős hányadának visszatöltése még az idén megvalósulhat. A magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyag-termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit.

Messze a magyar autósok tankolnak a legolcsóbban

A kormány intézkedésének köszönhetően Magyarországon a legalacsonyabb a benzin és a gázolaj ára az egész unióban.

A Cargopedia.hu november 7-i adatai Fotó: Metropol

Ezt gondolják a budapestiek a benzinárstopról

Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak erről az autósok, ők meddig tartanák fenn, mennyit spórolnak vele és összességében mennyire örülnek az intézkedés meghosszabbításnak?

Attila: Kocsim az még nincs, éppen tervezek venni egyet és nagyon remélem, hogy tart még akkor az üzemanyagárstop, mire lesz kocsim.

Dorka: Nekem jó, hogy kevesebbet kell fizetnem, viszont nem gondolom, hogy ez hosszú távon megoldás lehet, de azért tudunk vele spórolni.

Dorka örül, hogy kevesebbet kell fizetnie Fotó: Metropol

Heni: Kb. kéthetente tankolok és egy alkalommal 20 ezer forint körül fizetek, tehát könnyen ki lehet számolni, hogy nagyjából a duplája lenne, ha nem lenne benzinárstop.

Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás