RETRO RÁDIÓ

Fordulat az eltűnt kis Maddie ügyében, sokkot kaptak a szülők

A 2007 óta tartó nyomozás során egy rendőr utalt rá, hogy a szülők maguk végezhettek az eltűnt kislánnyal. Most pont került a rágalmazási ügy végére.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.24. 18:30
rágalmazási per

Rágalmazásért perelték Goncalo Amaral nyomozót, aki könyvet is írt arról, hogy a hároméves kislány meghalt Portugáliában, holttestét pedig szülei rejthették el. Amaralt még 2008 októberében el is tiltották Maddie ügyétől, most azonban fordulat történt.

A szülők még mindig reménykednek benne, hogy lányuk egyszer élve előkerül Fotó: AFP

A szülők megszólalásaik során elmondták, hogy mérhetetlen fájdalmat éreznek azóta, hogy lányuk 2007-ben eltűnt egy családi nyaraláson – írja a Daily Mail. Valóságos gyötrelemként írták le azt az időszakot, amikor a portugál rendőrség számára gyanússá váltak. Ügyvédjeik szerint Amaral „ártatlan állampolgárokat vádolt meg olyan szörnyű bűnökkel, amelyeket soha nem követtek el”.

Eleinte úgy tűnt, hogy a bíróság a McCann szülőknek ad igazat, de aztán a legfelsőbb bíróság úgy ítélte, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet. Az elkeseredett szülők ezután az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, ahol most született döntés, amely szerint a szülők elvesztették a pert. McCannéknek három hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, újból fellebbeznek-e. Az ítélet arra alapoz, hogy a nyomozást az ügyben a portugál rendőrség indította, nem pedig személyesen Amaral. 2007 szeptemberében ugyanis a szülőket gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, a következő év júliusában pedig bizonyítékok hiányában lezárták a nyomozást ezen a szálon. Amit Amaral a könyvében írt, azok a feltételezések már jóval korábban megjelentek a nyilvánosság előtt, amely kapcsán a szülők számos médiamegjelenést vállaltak, így nem sérülhetett a magánélethez való joguk.

Ezeket olvastad már?
Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás