RETRO RÁDIÓ

Kiderült: ekkor kell reggelizni, ha fogyni szeretnénk





Sokan egyáltalán nem is reggeliznek, míg a népi mondás a kiadós napindító étkezésre esküszik – most kiderült, mikor is kéne erre sort keríteni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.21.
egészség

Meglepő megállapítással álltak elő a londoni King’s College szakértői: Tim Spector és kutatócsapata szerint 11 óra környékére kéne átidőzítenünk a reggelizést, ha azt szeretnénk, hogy a felhalmozódott kilók könnyebben leolvadjanak a testünkről, és egészségesebbek maradjunk. A váratlan eredményben végződő kutatás mindent arra vezet vissza, hogy az életritmusunk megváltozott, és már a vacsorát is jóval később fogyasztjuk el, mint a korábbi generációk – írja a The Sun.

Fotó: Pixabay

Főleg a nyári hőségek idején jellemző, hogy a vacsora időpontja egészen este 8 óra utánra tolódik ki, így viszont sokkal szélesebbre nyílik az „étkezési ablak”, jelentősen megnövekszik a reggeli és a vacsora közt eltelt idő, aminek hatására viszont fokozódik a kalóriabevitel is, sokkal hajlamosabbak vagyunk az étkezések közti nassolásra. Viszont ha ez az ablak keskenyedik, akkor az emésztésünk is felgyorsul, és kisebb eséllyel ütjük el az éhségünket némi bűnös élvezettel.

A szakértő csoport szerint ha este 8-9 óra tájékán vacsorázunk – ahogy ez a mediterrán területeken megszokott –, a reggelit pedig egészen 11 óráig halasztjuk, akkor a szervezetünk kap egy közel 14 órás „böjti” időt, ami az egészségünk egyik kulcsa lehet. Ugyanis a belekben található mikróbáknak ugyanúgy szükségük van a pihenésre, mint nekünk, a hasonló cirkadián ritmus miatt. A 14 órás pihentetés a könnyebb fogyást is elősegítheti, a bélrendszer hosszú nyugtatásával sokkal gyorsabban beindul a pluszsúlyok leadása. Éppen ezért dr. Spectorék azt javasolják, hogy amennyiben ragaszkodunk a korai vacsorához, úgy a reggelit se toljuk a délelőtti órákra, inkább igyekezzünk következetesen megtartani a közel 14 óra távolságot a vacsora és a reggeli között.

Az Alabama Egyetem kutatói azonban épp ellentétes eredményeket kaptak kutatásuk során: szerintük minél előbbre kéne hozni minden étkezés időpontját, mert így sokkal kevesebb zsír rakódik le a szervezetünkben.





Ezeket olvastad már?
A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás