Láttál már medvét, betépve? Így néz ki egy maci, ha túl sok „kergemézet” eszik – Videó!

Megkergült egy medve Törökországban, mert túl sok kergemézet evett.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.13.
mez

Az köztudott, hogy a medve szereti a mézet, de hogy ez számára is lehet veszélyes, azt már kevesebben tudják. Pedig így van, bizonyíték erre az a barnamedve bocs, amire egy erdő alján bukkantak Törökországban. A szőrös kis jószág nyafogásával és tántorgásával hívta fel magára a figyelmet, mivel túl sok kergemézet, törökül „deli bal”-t fogyaszthatott.

Szerencséje volt a betépett macinak

A Düzce Nemzeti Park őrei még időben rátaláltak a jószágra, amit állapota láttán azonnal állatorvoshoz vittek – tudósított az esetről a Mirror. Mint írják, az állat a lehetőségekhez mérten jó állapotban van, jelenleg kezelés alatt áll, és valószínűleg a következő napokban visszaengedik a vadonba. Addig is a török mezőgazdasági minisztérium arra kérte a lakosságot, hogy adjon nevet a „kerge” medvének.

Emberre is veszélyes a kergeméz

Bár ritkán fordul elő, a szakorvosok szerint mégis fontos, hogy az emberek ismerjék a kockázatokat. A mézmérgezést a két rododendronfaj, a pontuszi havasszépe és a sárga havasszépe nektárjának egy összetevője, a grajanotoxin okozza. Az emberi szervezetbe jutva ez a méreganyag megzavarja a kémiai folyamatokat, ez esetben a szív működését.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás