RETRO RÁDIÓ

A hétvége még közlekedésbarát lesz, aztán hétfőtől érkezik a fekete leves

Már a hétvége első napján megváltozik a közlekedés, aztán ez még rosszabb lesz. De cserébe ajánlunk programokat, amire érdemes lesz elmenni.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.06.17. 06:00
II. kerület VI. kerület IX. kerület XIII. kerület XIV. kerület XXIII. kerület ez lesz ma

Az utolsó „békebeli” hétvége a tömegközlekedésen

Beborul az egész város június 20-tól. Nehezebb lesz közlekedni a metróval és a villamossal is. Az iskolai szünettel párhuzamosan elkezdődtek a felújítások és a lezárások a fővárosban. Még tart a Lánchíd rekonstrukciója, emiatt június 20-tól augusztus közepéig nem lehet majd használni a budai alsó rakpartot a Döbrentei tér és Halász utca között. A pesti alsó rakpartot ugyanakkor visszakapták az autósok.

Kerülő utat kell találniuk azoknak, akik eddig a budai alsó rakparton közlekedtek autóval Fotó: Bánkúti Sándor

Így lehet majd közlekedni északi és déli irányba:

 • Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig lehet autóval menni. Onnan a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út– Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca–Lánchíd utca–Apród utca– Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon közlekedhetnek.
 • Délről a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út–Alagút utca–Alagút–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart, vagy az Attila út–Lánchíd utca–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon lehet továbbmenni, és a Halász utcától lehet visszatérni a budai alsó rakpartra. A teherforgalomnak érdemes lesz az Árpád híd–Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalat használni.
 • Tömegközlekedéssel sem lesz könnyebb a közlekedés

  Az M3-as metró szombattól augusztus 12-ig csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár majd. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pedig pótlóbuszok közlekednek majd, csúcsidőben 1 percnél is sűrűbb indulással. Mivel a pótlóbuszok miatt visszaállítják a buszsávokat, az autósok forgalmi változásokra készülhetnek. A Lánchíd felújítása miatt hétfőtől július 17-ig a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között pótlóbuszok járnak a 2-es és a 2M villamosok helyett.

  Most már nemcsak a metrót, de a villamost is pótolni kell majd a fővárosban Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

  Változik két HÉV közlekedése is a hétvégén

 • A H5-ös HÉV szombaton és vasárnap csak a Margit híd budai hídfőjéig közlekedik, illetve onnan indul Békásmegyer és Szentendre felé. A Margit híd budai hídfőjétől a Batthyány tér a 19-es és a 41-es villamossal és a 109-es busszal érhető el.
 • A H8-as HÉV szombattól június 26-ig megosztott útvonalon jár az Örs vezér tere és Cinkota, illetve Kerepes és Gödöllő között.
 • Ha hétvége, vizes bajnokság!

  Öt év után, szombattól július 3-ig tart a hazai rendezésű vizes világbajnokság. A versenyek már pénteken elkezdődnek a műúszással, de a verseny hivatalosan másnap kezdődik a nyitóünnepséggel. A vizes vb-t eredetileg a japán Fukuokában tartották volna, de végül a városvezetés a koronavírus-járványra hivatkozva visszalépett a rendezés jogától, így lett Magyarország a befutó.

  Újra a Duna Arénában szoríthatunk a magyar sikerekért Fotó: Földi D. Attila Nemzeti Sport Duna Aréna uszodaépület-belső

  A vizes vb is nehezíti a közlekedést

  A sportesemény ideje alatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban. A szervezők azt javasolják, hogy akik a programokat látogatják meg, tömegközlekedéssel érkezzenek a helyszínekre. További információk a Police.hu-n.

  Tilos megállni:

  A XIII. kerületben:

 • a Népfürdő utca mindkét oldalán a Dagály utca és Vizafogó utca között,
 • a Vizafogó utca mindkét oldalán a Népfürdő utca és Cserhalom utca között,
 • a Moszkva sétány mindkét oldalán az Árpád híd (Dagály strandtól) és Vizafogó utca között,
 • a Népfürdő utca Duna Aréna felöli oldalán a Vizafogó utca 5. parkolójában,
 • a Hajós Alfréd uszoda előtti terület (forduló is) a hajós Alfréd sétány és a Schulek Frigyes sétány között,
 • a Margitsziget Árpád híd felőli nagyparkolóban (stábparkoló).
 • a Margitsziget Árpád híd felőli nagyparkolóban (csapatbuszparkoló).
 • A II. kerületben:

 • az Árpád fejedelem útja sportuszoda előtti parkoló teljes területén Komjádi Béla utcától,
 • a Komjádi Béla utca mindkét oldalán a Frankel Leó út és Árpádfejedelem útja között.
 • Vasárnap apák napja

  Idén június 19-én tartják az apaságot és a szülői szerepet ünneplő apák napját, ilyenkor megemlékezve az apákról, nagyapákról és a többi férfi elődről. A jeles napot a XX. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként.

  A Ficsak is készül az apák napjára

  A Fiatal Családosok Klubja apák napján különleges játékkal kedveskedik a családfőknek. Akik a játékban részt vevőknek meg kell osztaniuk a Ficsakkal egy olyan képet, ahol az apa együtt mókázik a gyerekkel/gyerekekkel és a kép mellé 3 olyan programot kell írni, amelyet a leginkább szeretnek együtt csinálni (focizni, fogócskázni, strandolni vagy kirándulni).

  Sivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja

  Pénteken a jeles nap a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció közötti kapcsolatra igyekszik felhívni a figyelmet.

  Hétvégi programkavalkád

  A meleg nyári idő mellett a különböző fővárosi rendezvények miatt is érdemes lesz otthonról kimozdulni.

  Mozgás Éjszakája a Városligetben

  Péntek este 7 és éjjel 4 óra között tartják a Mozgás Éjszakáját a Városligetben. Az ingyenes rendezvényen az érdeklődők rengeteg sportágban próbálhatják ki magukat, bővebb információ mozgasejszakaja.hu-n.

  Ingyenes koncert a Hősök terén

  Június 18-án 19 órától a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjét lehet megnézni és meghallgatni Fischer Iván vezényletével a XIV. kerületben, a Hősök terén. Ugyanakkor július végéig péntekente ingyenes térzene várja az érdeklődőket a Hősök terén.

  Országos Beatles-találkozó

  Vasárnap Paul McCartney 80. születésnapjával egy időben tartják az Országos Beatles-találkozót a Kobuci Kertben. Az eseményen Petruska András egy erre az eseményre készített koncertblokkal lép fel.

  Családi nap a IX. kerületben

  Szombaton 10–18 óra között várják a családokat a József Attila-lakótelepen a Nagyjátszótérre izgalmas programokkal, bábszínházzal és társasjátékozással.

  Főzdefeszt a Városligetben

  Hat év kihagyás után szombattól vasárnapig tartják a Főzdefesztet a Városligeti Napozóréten, amelyen az érdeklődők mintegy 50 magyar sörfőzde ajánlatából válogathatnak.

  Fenntarthatóság és gasztronómia a VI. kerületben

  Szombaton 10 órától a fenntartható gasztronómia kerül a középpontba a Hunyadi téren. A programok ingyenesek. 12 órától a Zöldítők növénycserét tartanak, amelyre előzetes regisztráció szükséges.

  Ezeket olvastad már?
  Elképesztő, mi ihlette ezt az új sorsjegyet

  Elképesztő, mi ihlette ezt az új sorsjegyet

  Sok tini nem fog örülni ennek a változásnak, ami érinti az Instagramot, Facebookot és a TikTokot is

  Sok tini nem fog örülni ennek a változásnak, ami érinti az Instagramot, Facebookot és a TikTokot is

  Friss hírek a budapesti sósavas kutyamérgezés kapcsán! Lépett a kerület

  Friss hírek a budapesti sósavas kutyamérgezés kapcsán! Lépett a kerület

  Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

  Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás