Meghalt az öt hónapos baba is, akihez az orvosok siettek





Mentőautó ütközött személygépkocsival szombat éjjel a csepeli Széchenyi utca és a Kassák utca kereszteződésében. Az autóban egy család és a kamasz fiú barátja utazott. A volánnál ülő apa szörnyethalt. Az öt hónapos kisbabához tartó mentőautó a négyfős személyzetével felborult, és nem érkezett meg a címre. A baba az otthonában szintén életét vesztette.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.09.
tragikus baleset

Rendszeresek a balesetek a csepeli Széchenyi utca és Kassák utca találkozásánál. A helyiek egyszerűen csak halálkereszteződésnek nevezik az érintett pontot. Szombaton késő éjjel a környékbeliek egy része hatalmas csattanásra ébredt. Zsolt még éppen nem tért nyugovóra, így azonnal ki tudott szaladni az utcára. A férfi kemény ember, de a látottak megviselték. Egy személygépkocsi és egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó ütközött. Előbbi totálkárosra tört, utóbbi pedig az oldalára borult.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az autó, amelynek sofőrje azonnal meghalt

„Szörnyű látvány volt! Odaszaladtam a személygépkocsihoz, ahol láttam, hogy szerszámok nélkül semmit sem tehetek. Ezekután a mentősökhöz siettem. Sikerült egy fiatal lányt kisegítenem belőle. Szegény nem magával volt elfoglalva. Azt mondogatta, hogy egy öt hónapos babához siettek. Később kiderült, hogy a kisded meghalt ”– mondta a Borsnak a hőssé vált szemtanú, Zsolt.

A mentő az oldalára borult, a személyzet könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet
Zsolt húzta ki a mentőből az egyik fiatal női utast, aki nem magával volt elfoglalva, hanem azt mondogatta: egy öt hónapos csecsemőhöz riasztották őket

Mint kiderült, az autóban egy házaspár ült gyermekükkel és annak barátjával. Az asszonyt és a fiúkat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A mentősök enyhébben sérültek, őket a kollégáik egy másik mentőkocsival vitték el a helyszínről.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász-ügyvéd a Borsnak elmondta: „a megkülönböztető jelzés – legyen az fény- és hangjelzés, vagy csupán fényjelzés – feljogosítja a használóját többek között arra, hogy átmenjen a piroson, a STOP!-táblánál ne álljon meg, és túllépje a megengedett sebességet, igaz, szigorú megkötésekkel”.

„A sofőrt kettős meggyőződési kötelezettség terheli, ami azt jelenti, hogy ugyan elsőbbsége van, meg kell arról győződnie, hogy az elsőbbséget meg is adták neki. Az adott esetben kiemelkedő érdeknek minősült, hogy a mentő az öt hónapos babához odaérjen, tehát az esetleges nagy sebesség választása mindenképpen indokolt volt” – mondta a szakértő.KKP

 

 





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás