RETRO RÁDIÓ

Életet mentett a lelkész buszsofőr, íme a Metropol legújabb hőse – Videó!





Megmentette egy nő életét munka közben a buszsofőr, de nem ez az egyetlen jócselekedete a férfinek. Gimeskövi Károly a Metropolnak elárulta, hogy evangélikus lelkészből hogyan lett sofőr.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.27.
A Metropol hőse

Károly a BKV egyik leghíresebb sofőrjévé vált, miután TikTokon felkapták a videót, amiben éppen megáldja az utasait. Az 58 éves férfi azonnal szenzáció lett, ami nem is véletlen, hiszen ritka az, hogy lelkész ül a busz kormányánál. A Metropol felkereste Károlyt, aki lapunknak részletesen elmesélte, hogy hogyan tért meg, illetve hogy miért kezdett el buszokon „szeretetet átadni”. A története ráadásul nem áll meg ennyinél, hiszen az utóbbi hetek során még egy idős hölgy életét is megmentette.

Karcsi megunta a sok szomorú arcot a buszon, ezért inkább elkezdett szeretetet adni nekik – Fotó: Metropol/NZ

Egy jól megfogalmazott ima miatt tért meg a lelkész

„A megtérésem nyolc évvel ezelőtt, 2014. november 25-én történt, de buszsofőr csak 2019 óta vagyok” – mesélte Gimeskövi Károly, aki 50 éves korában, a második válása után padlóra került. Ekkor jött az életében a vallás és ekkor is tért meg, amit úgy gondol, részben egy jól megfogalmazott imájának köszönhet.

„Karcsi, ha már a buszon vagy, ott is csinálhatnál valamit”

„Öt év után megszólalt bennem egy belső hang, hogy hát akkor el kéne már kezdeni Karcsi ezt a fajta evangelizációt. Először egy kórházban imádkoztunk a betegek gyógyulásáért, de ebbe beleszólt a koronavírus. Isten ekkor belém ültette ezt a fajta dolgot, hogy hát Karcsi, ha már buszon vagy, akkor ott is csinálhatnál valamit” – így kezdte el az utasok megáldását a lelkészsofőr, akit cselekedetével felkapott az internet is.

Úgy érezte, hogy a busz tökéletes tér arra, hogy adjon valamit az embereknek – Fotó: Metropol/NZ

A lelkész fokozatosan vezette be a buszon a szeretetadást

„Én mindig a BKV nevében köszöntöm/köszöntöttem az utasokat, aztán egy idő múlva elkezdtek visszaköszönni. Aztán »udvaroltam« nekik és megköszöntem, hogy miattuk van munkahelyem” – mesélte Károly. Állítása szerint volt, amikor állva tapsoltak, annyira meghatotta az utasokat a véleménye, de a sofőr ennyivel nem elégedett meg.

„Elkezdtem nem csak köszöngetni, hanem a szeretetet feléjük irányítani, mert láttam, hogy nagyon lóg az orruk, reggel, délben és este. Ezzel kezdődött, és amikor a szeretetről elkezdtem beszélni, akkor egy idő múlva ezek az utasok elkezdtek figyelni. Egyre többet mosolyogtak” – tette hozzá a lelkész buszsofőr, aki egyébként hangsúlyozta, hogy áldani azonban ritkábban szokott a buszon.

„Istent dicsőítő dalszöveget írtam egy AC/DC számra”

A lassan lelkipásztorként tevékenykedő férfi elmondta, hogy dicsőítő dalszövegeket is ír.

„Az Istentől nem csak azt kaptam, hogy megtérhettem, hanem például a dalszövegírás képességét. Külföldi zenekarok zenéjére dicsőítő szövegeket rögtönzök. Csak bekapcsolom a YouTube-ot vagy a rádiót, és már jön is rá a szöveg. Így jött egy AC/DC szám is. Körülbelül így hangzik: van az atya, aki elküldte szent fiát hozzánk. Hova? Haza. Van az úr, aki beszél hozzánk. Milyen nyelven? Magyarul. Van az Isten, kinek határa végtelen. Van határa? Nincsen. Van a Teremtő, aki szeret minket. Milyen ő? Szerető. Kétezer év nem sok, nem kevés, éppen elég. Na, mondd ki a nevét! Jézus! Áldjuk őt!”

Így mentette meg egy idős hölgy életét

– Éppen megálltam egy buszmegállóban, ahol leszálltak az utasok. A gyalogos-átkelőhelyen zöldre váltott a lámpa és egy hölgyre lettem figyelmes. Összevissza járkált, ezt a betegséget pedig ismerem. Egyszer csak hanyatt vágódott. Utána gyorsan felállt és elindult, de a lámpa már piros volt. Kinyitottam az ajtót és elkaptam a nénit, majd visszavittem a Járdaszigetre – mesélte a Metropol egyik hőse, Károly.





Ezeket olvastad már?
Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás