Civil összefogással idén is felvirágoztatták Gazdagrétet





A Gazdagréti Összefogás Egyesület, a Zöld Követ Egyesület és a Fiatal Családosok Klubja a Föld napja alkalmából idén is több ezer egynyári virágpalántával kedveskedett a helyi lakóközösségnek. Idén különösen nagy volt az érdeklődés, mert az elmúlt időszakban elmaradt az önkormányzati virágosztás, és csak a Király Nóra szervezésében megvalósult akció keretében kaptak virágot a gazdagrétiek.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.04.25.
XI. kerület Virágosztás Gazdagréten

A Gazdagréti Összefogás Egyesület Rétköz utcai székhelye előtt sorakozott fel a több ezer virágpalánta, amelyet boldogan vettek át az itt élők. Somogyi Katalin, a Regős utca 8–16. számú háztömb gondnoka a Metropolnak elmondta, a lakók nagy örömmel fogadják a környezetet és a lelkeket is megvidámító virágpalántákat.

A gazdagréti lakóközösségé lett a sok egynyári palánta – Fotó: Fodor Erika

Évek óta kapunk Király Nóra jóvoltából virágokat, ezzel gyönyörűen ki tudjuk díszíteni az előkerteket itt a lakótelepen. Mi magunk ültetjük el, és a továbbiakban részt veszünk a gondozásukban is – tudtuk meg a gondnoknőtől. Somogyi Katalin hozzátette, ezek az egynyáriak nem a balkonokra, csak az előkertekbe, közterületre kerülnek, hogy az egész közösség gyönyörködhessen bennük.

Somogyi Katalin és Király Nóra – Fotó: Fodor Erika

„A mi háztömbünk 800 tő virágot kapott, és hozzá 45 darab 25 literes zsák földet is. Óriási nagy segítség ez nekünk, és öröm, mert a gyönyörű virágos előkertek mindenhol szemet gyönyörködtetők, és a látványtól a kedvünk is virágosabb lesz.”

Színes Petúniát is kaptak a gazdagrétiek Fotó: Fodor Erika

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja és a Zöld Követ Egyesület alapítója kérdésünkre elárulta, hogy idén rekordmennyiségű, 3600 egynyári virágpalántát és 5 tonna földet ajándékoztak azoknak a lakóközösségeknek, akik ezt igényelték.

Király Nóra a beültetésben is részt vett a gyerekekkel – Fotó: ARI

Gazdagrét felvirágoztatása régóta szívügyünk. Azt gondolom, aki közélettel foglalkozik, annak folyamatos kampányüzemmódban kell törődni az itt élőkkel, ahogy ezt mi állandóan tesszük is az egész éven átívelő hagyományos szezonális programjainkkal, amire számíthatnak az emberek.” Király Nóra megjegyezte, helyi lokálpatriótaként is nagyon jó érzés számára, hogy ezt a kezdeményezésüket ennyire szeretik az emberek.

A Zöld Követnek szívügye a környezete – Fotó: Fodor Erika

„Most már ötödik éve, szponzorok és egyesületek támogatásával virágoztatjuk fel Gazdagrétet. Idén nagyon sokan jelentkeztek, annál is inkább, mert sajnos Újbuda önkormányzata az utóbbi években, részben a Covid-helyzetre, illetve anyagi forráshiányra hivatkozva, nem szervezte meg a hasonló akciókat. Mi azonban fontosnak tartjuk, hogy akár az önkormányzat helyett, felvállaljuk a feladatot, és ezzel is kedveskedjünk a helyi közösségnek.”





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás