Tisztázzuk a tévhitet! Így lesz a te muskátlid a legszebb – Videó!





A Metropol összeszedte, hogy mi a legfontosabb titka a muskátli nyár elejei újra elültetésének és „életben” tartásának. Szakértő segít abban is, hogy miként gondozd a virágodat a teraszodon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.21.
virágzás

A tavasz beköszöntésével ideje újra előszedni a téli álmot alvó muskátlitöveket. Itt az ideje annak, hogy a házak és lakások különböző pontjain teleltetett virágok megkapják a megfelelő gondozást az idei évre.

A tökéletes felkészítésének a Lakáskultúra szerint több fontos lépése is van, ami nélkül nem lenne ugyan oly szép a muskátlink.

  • Első lépés a napfényhez szoktatás, hiszen a hirtelen tűzőnapfény nem tesz jót a virágnak.
  • A szoktatással párhuzamosan el kell kezdeni a tápoldatozást és a gyakoribb locsolást.
  • A tövek átültetése is fontos alapja a szépen virágzó muskátlinak. Az új föld fontos, hiszen a tél alatt az előző már elveszítette az elegendő tápanyagát. Ráadásul átültetéskor érdemes mindig nagyobb ültetőedényt választani.
  • Átültetés közben a muskátli elszáradt részeit is szedjük le.
  • A virágnak napos helyet válasszunk, mert mindig ott a legboldogabbak.
  • Gyönyörű látvány a szemnek

    Egy szép virág sokak hangulatát feldobja, emiatt is tökéletes választás a muskátli, ami ráadásul napos és félárnyékos helyeken is gyorsan nő, ráadásul rengeteg tartós virága van és könnyen gondozható. Az oldal plusztippnek említi meg azt is, hogy fényvédő növények mellé ültetve még a méhek jóllétét is biztosítja.

    Dobrádyné Eszter tanácsai, hogy szebb legyen a muskátlid!





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás