6 helyszín, 300 millió forint: hol vették át a kenőpénzt a baloldali politikusok ? – Fotóriport a parkolási botrányról

A budapesti autósok bedobálták a százasokat a parkolóórákba – és a pénz fele szocialista politikusok zsebébe vándorolt. Mutatjuk, hol vették át egy márkás táskában a milliókat!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.04.
XIV. kerület baloldali maffiamódszerek

Ami eddig a zuglói utcákon csak szóbeszéd témája volt, most Fuzik Zsolt vallomásával már köztudottá is vált. Pont mint a gengszterfilmekben a „védelmi pénz”: a baloldali városvezetők márkás táskákban vették át a milliókat kávézókban, parkokban... Fuzikra 2021 nyarán csapott le a NAV. A hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat – és most lebuktatta az egész baloldali korrupciós hálózatot.

Fuzik vallomása szerint Horváth Csaba hozta össze az egészet Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony polgármestersége és főpolgármestersége alatt virágzott a korrupció

A Magyar Nemzethez eljutott vallomásból kiderült:

 • Karácsony Gergely zuglói polgármester idején 2016-ban Fuzik úgy nyerte el a zuglói parkolás működtetését, hogy tejelnie kellett az MSZP-s Horváth Csabának, de többen is érintettek voltak a „láncolatban”. Így Fuziktól, mint már a parkolási társaság vezetőjétől Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is kért és kapott milliókat.
 • Fuzikot bevitték a fővárosba is, mert jól fizetett

 • 2019 nyarán Molnár Zsolt szocialista képviselő is becsatlakozott, hogy nyerő pozícióhoz juttassa Fuzik cégét egy másik, a főváros által kiírt közbeszerzésben, aminek tárgya a BKV informatikai rendszerének üzemeltetése volt.
 • Baja Ferenc szocialista politikus szintén akkor került képbe, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást 2019-ben.
 • Horváth Csabának és Tóth Csabának 250 millió + különmilliók

  A Kálvin téri California Coffe Company kávézóban találkozgatott Hotváth Csaba Fuzikkal Fotó: Metropol/MK

  A Kálvin téri California Coffe kávézóban vette át minden hónapban Fuziktól Horváth azokat a különmilliókat, amelyről Tóth Csaba országgyűlési képviselő sem tudott, és amelyek 250 millióra rúgtak. Horváth Csaba és társa a kerületi parkolási bevételekből származó nyereség felére tartott igényt. Horváth ezenfelül háromszor követelt Fuziktól és vett át további 3 milliót.

  Tóth Csabának havi 10-15 milliós leosztásban

  Tóth Csabát Fuziknak Horváth Csaba mutatta be a Rózsakert Bevásárlóközpontban Fotó: Metropol/MK

  Tóth a Budakeszi úti Lakópark egyik ingatlanát választotta rendszeres találkozási helyszínnek, ahol kettesben voltak és átvehette a pénzt.

  Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogát egyébként felfüggesztették.

  Molnár Zsoltnak 40 millió az Olimpia Parkban

  Elsőként a Casa Bianka étterem előtt találkozott Molnár Zsolt Fuzikkal Fotó: Metropol/MK

  Fuzik Molnárral 2019. augusztus 6-án délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt találkozott az V. kerületben, onnan sétáltak át az Olimpia parkba.

  Hugo Boss táskában adta át a kenőpénzt Fotó: Metropol/MK

  Ott leültek egy padra, majd Fuzik egy fekete bőr Hugo Boss táskában odaadta a 40 milliót a politikusnak, aki – miután megköszönte a pénzt – azt mondta neki: „rendben vagyunk”. Fuzik Zsolt azt is megemlítette vallomásában, hogy a drága táskát nem kapta vissza Molnár Zsolttól.

  Baja Ferencnek 30 millió a Várkert Bazár előtti parkban

  Bajának felhatalmazása volt Karácsony Gergelytől Fotó: Facebook

  Baja Ferenc először 2019 nyarán jelentkezett be Fuziknál, majd később 30 millió forintot kért magának amiért vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését. A vesztegetési pénzt a Várkert Bazárnál vette át Fuziktól.

  „Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel, és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak és honnan vonjanak el pénzt” – fogalmazott Fuzik.

  A Metropol olvasói is szavaztak

  Olvasóink döntő többsége, 74 százaléka szerint Karácsony Gergelynek is juthatott a vesztegetési pénzből. A metropol.hu oldalon azt kérdeztük meg, hogy a budapestiek mit gondolnak: tudott-e róla a főpolgármester, hogy szoci politikusok zsebében landolt a zuglói parkolópénz? A szavazók, csupán 3 százaléka gondolta azt, hogy nem tudott róla, és nem is felelős érte...

  Dühösek a fővárosiak: „Nyílt titok, hogy korrupt az önkormányzat”

  Aki itt lakik, az tudja ezt!”vagy „Tudtuk. Természetesen mindenki lop. Egész Zugló, az egész Főváros!” – ilyenek voltak a vélemények, amikor véletlenszerűen megállítottuk a zuglóiakat az utcán. A helyiek szerint Karácsony Gergely főpolgármester Budapest élén is ugyanazt folytatja, amit korábban a kerületben elkezdett.

  A Metropol megkérdezte a zuglóiakat is, itt tudjátok megnézni, mit mondtak a dühös emberek:

  Top hírek

  Hírlevél-feliratkozás