Hihetetlen! Már hét ellenzéki politikus is fegyvereket küldene Ukrajnába





Újabb és újabb veszélyes ellenzéki nyilatkozatok látnak napvilágot – pedig most, háború idején nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy belesodródjunk a háborúba. Most a korrupciós botrányban érintett momentumos Cseh Katalinról került elő egy videó, amiben azt mondta: Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania a háborús zónába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.23.
ukrán háború

Cseh Katalin a Facebook-oldalán jelentetett meg videót, amelyben azt mondja: „Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják, és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem az egész Európai Unióból alig van olyan ország, aki ezt mondja, és a régióból biztos nincs. Egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút” – mondja. A Momentum EP-képviselője ezzel a videóval egyértelművé tette, hogy szerinte is fegyvereket kellene szállítani Ukrajnába hazánknak.

Több ellenzéki politikus is fegyverekkel szállna be a háborúba Fotó: AFP

Az oroszok bombázzák a fegyverszállítmányokat

A szivárványkoalíció képviselői úgy tesznek veszélyes kijelentéseket, hogy közben tudják: az oroszok be is jelentették, hogy bombázni fogják az Ukrajna területére érkező szállítmányokat, így előfordulhat, hogy akár a határnál, akár a magyarlakta kárpátaljai településeken lövik ki az ilyen konvojokat.

Márki-Zay összevissza beszél: hol fegyvereket küldene és katonai segítséget is adna, hol visszakozik

A baloldal miniszterelnök-jelöltje következetlen nyilatkozatokat tesz a háborúról: gyakran mond valami hangzatosat, majd utólag pontosítgatja saját kijelentéseit, de az is előfordul, hogy megpróbálja utólag letagadni. Az orosz–ukrán háború kirobbanása kezdete óta többször is kijelentette, hogy katonákat és fegyvereket is küldene a háborúba, majd utólag azt mondta, hogy ez hazugság – de megvannak erről a videófelvételek…

A baloldal folyamatosan fegyveres segítségről beszél

  • 1. Márki-Zay Péter (ellenzéki miniszterelnök-jelölt):
  • „Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” (ATV, Egyenes beszéd, 2022. március 1.)

    Minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának… hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”. (Partizán, 2022. február 23.)

    Márki-Zay Péter mondta először, hogy fegyvert kéne küldeni a háborúba Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

  • 2. Fekete-Győr András (korábbi Momentum-elnök):
  • „Elrettentéspolitikára van szükség… Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.” (Magyar Hang, 2022. február 1.)

    Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje után Fekete-Győr András is fegyvereket szállíttatott volna Ukrajnába Fotó: Keresztesi Balázs (KB)

  • 3. Juhász Ferenc (korábbi MSZP-s honvédelmi miniszter):
  • „Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk.” (ATV, A nap híre, 2022. február 22.)

    Juhász Ferenc az ATV műsorában fejtegette, hogy lőszert kéne küldeni a háborúba

  • 4. Rónai Sándor (DK-s EP-képviselő):
  • „Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk 100 százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek… A fegyverszállítással nem veszélyeztetnénk a kárpátaljai magyarságot.” (ATV Start, 2022. március 1.)

    Európai parlamenti képviselő sajnálatát fejezte ki, amiért Magyarország nem segít fegyverekkel Ukrajnának MTI/Koszticsák Szilárd

  • 5. Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik-alelnök):
  • „Aki elment katonának, az azért ment oda, hogy ha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba.” (Ádánd, lakossági fórum, 2022. március 12.)

    A Jobbik alelnöke egy fórumon mondta el, hogy háborúba küldené a magyar katonákat fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

  • 6. Berg Dániel (Momentum)
  • Magyarországon is haladjanak át a hadiszállítmányok!

    Berg Dániel azt követelte, hogy a fegyverszállítmányok áthaladását a határon ne akadályozza meg a kormány MTI Fotó: Mohai Balázs

  • 7. Cseh Katalin (Momentum)

  • „Az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút. Mostanra Orbán Viktor egyedül maradt ennek az ellenzésével.” (2022. március 1., Facebook-videó)

    Fegyvereket küldene Ukrajnába Cseh Katalin MTI/Kovács Attila

     





    Ezeket olvastad már?
    Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

    Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

    Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

    Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

    Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

    Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

    Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

    Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás