Ezért érdemes függőágyat, függőfotelt vásárolnunk otthonra





A függőágy vagy függőszék megteremti a pihenés ideális körülményeit, ráadásul egyedi hangulatával remekül mutat otthonunkban. Szinte bárhol elhelyezhetőek a lakásban, a teraszon vagy a kertben, és segítségükkel egy csapásra hangulatos pihenősarkot alakíthatsz ki magadnak. (x)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.29.
függőágy

Sokan a függőágyakat, függőszékeket általában a szabadban használják. Talán ezért nem jut eszedbe a lakásod berendezésekor, hogy vehetnél egyet otthonra is. Pedig néha érdemes kicsit megszegni a szabályokat, és ha van elég helyed, akkor miért ne? Ha már gondolkodtál azon, hogy beszerezz egyet, akkor ne habozz: egy függőágy vagy egy függőszék bármelyik hálószobába, erkélyre, nappaliba is remekül illik!

Képek forrása: pixabay

Hozd be a lakásba a természetet

Egy függőágy vagy függőszék a lakásban nagyszerű ötlet, hiszen nem csupán kellemesebbé teszi a lakóteret és megteremti az ideális pihenés körülményeit, hanem egzotikusabbá, izgalmasabbá válik tőle az otthonod. Nyomaszt a sok munka? A hétköznapi problémák megoldása? Szánj rá egy percet, képzeld magad elé, hogy egy függőágyban ringatózol, mondjuk az ablak előtt vagy a teraszon, és máris elfelejted a gondokat. Ha nem szeretnél lyukakat fúrni a falba, a plafonba vagy az ajtófélfába, akkor sincs gond. Egyes függőágy-, illetve függőszéktípusokat tartószerkezettel, állvánnyal vagy talppal együtt gyártanak, így ezek segítségével a lakásban bárhová, szerelési munka nélkül elhelyezhetők. (Csak a helyigényük nagyobb egy picit a klasszikus típusénál.)

A függőágy, függőfotel előnyei

Egy függőfotel beszerzése tökéletes módja annak, hogy egyedi, különleges hangulatot csempésszünk otthonunkba, kellemessé tegye a légkört. Lehet akár olyan elegáns vagy akár olyan „hippis”, amilyennek csak szeretnéd. Vidámmá és szabaddá varázsolja otthonodat.

Komfortos függőszékben ülve csökkenthető a gerincre és az ízületekre ható terhelés, ezért valódi csábítás egy kis szusszanásra. Szinte bárhol elhelyezhető a lakásban, mivel ezek a székek általában pehelykönnyűek, és a függesztett és az állványon álló típussal is pillanatok alatt kis relaxációs oázist alakíthatunk ki. Sőt: utóbbi bármikor áthelyezhető máshova, ha véletlenül útban lenne.

Két fontos dolog: a méret és a teherbírás

Vásárláskor érdemes odafigyelni a méretekre. Mivel a függőágyak hossza akár három méter is lehet, mindenképpen mérd le azt a helyet, ahová a függőágyat el szeretnéd helyezni. Ha igazán kényelmes függőágyra vágysz, akkor legalább 1,40 méter legyen a szélessége, egyébként nagyon kényelmetlen lesz benne aludni. Gondold meg, hogy esetleg kétszemélyes változatot vásárolj, hogy egészen biztosan elférj benne. A teherbírás is lényeges – a balesetek elkerülése miatt is minimum 100 kg feletti teherbírású függőágyat válassz! Persze kaphatók 200+ kg teherbírásúak is, minél erősebb, annál jobb.

Függőágy és függőfotel elhelyezése és felszerelése

Ha már kiválasztottad a megfelelő modellt, akkor gondoskodnod kell a biztonságos felszerelésről is. Ne rögzítsd csövekhez vagy bútorokhoz, kizárólag falhoz, mennyezethez, esetleg függőszék esetén stabil, strapabíró ajtófélfához. Legyen legalább egy-egy méter távolság a függőágy vagy a függőszék körül, hogy biztosítva legyen a szabad mozgás a lakásban.

Rögzítéskor vedd figyelembe a függőágy teherbírását, nem fordulhat elő ugyanis olyan helyzet, hogy leterheléskor a függőágy kitépi a falból a kampót, mert akkor a benne fekvő megsérülhet. A legbiztonságosabban betonfalhoz rögzíthetők a függőágyak. Ha pedig nem elég erős a fal a lakásban, akkor inkább tartószerkezetes, állványos függőszéket vagy ágyat vásárolj.

Lakberendezési tippek

A nagy szín- és formaválasztékból mindenki kedvére válogathat, te is biztosan megtalálod majd a neked legjobban tetsző anyagot és árnyalatot. Érdemes a szoba hangulatához, stílusához, a berendezés színvilágához igazodni, és olyan darabot vásárolni, ami biztosítja az összhangot.

A függőszékeket kiegészítheted színes, mintás, különféle textúrájú párnákkal, takarókkal, így még egzotikusabb hatás érhető el. Különösen jól mutatnak a szoba sarkában a mennyezetről lelógó függőszékek. Bizonyos modellek csak természetes anyagokból készülnek, kellemes, natúr árnyalataihoz jól illenek az élénkebbek.

A rögzítéshez használj vastag köteleket, ezek egyrészt erősek, másrészt fokozzák a természetes hatást. Az így kialakított olvasósarokba csodásan illik egy szép állólámpa, és ha szeretnéd tovább fokozni a hatást, díszítsd fel ragyogó égősorokkal egyaránt, és máris minden adott az olvasáshoz, filmnézéshez vagy zenehallgatáshoz.

Vásárlás előtt hasznos tájékozódni, sok helyen kaphatsz szép függőágyakat, függőszékeket. Érdemes szétnézni az online piactereken, például a Vaterán, ahol hatalmas választékot találsz új és használt darabok között is. A Vatera nem csak egyszerű webáruház, több szolgáltatásával is támogatja a vásárlást. Például könnyen felveheted a kapcsolatot az eladóval közvetlenül az oldalon, és azt is ellenőrizheted, hogy az eladó – az előző eladásai során – milyen minősítéseket kapott, elégedettek voltak-e vele a korábbi vevők. Ezenkívül még rendelkezésedre áll a biztonságos vásárlás program, ahol pénzvisszafizetést kérhetsz, ha nem vagy elégedett a vásárlásoddal.

(x)





Ezeket olvastad már?
„Felháborító!” - recskafantomot fotóztak a KÖKI-nél

„Felháborító!” - recskafantomot fotóztak a KÖKI-nél

Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás