Fontos határidő! Máig kérhető az szja-bevallási tervezet postázása





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb tudnivalóit, hogy meddig kérhető az szja-bevallás postázása és hogy hol kell fizetnünk a Halászbástyán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.16.
ez lesz ma

Március 16-ig több lehetőség közül is választhat az, aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, de szeretné megkapni a adóbevallás-tervezetét.

Az adóhivatal idén is automatikusan, elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkeznek, legyen akár munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. Aki rendelkezik ügyfélkapus belépéssel az már márciustól megnézheti adóbevallás tervezetét, amelyet a NAV tértivevényesen, április 30-ig postáz az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-i határidőről, május 20-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását. Az szja 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni elektronikusan és papíralapon.

Így kérhető az adóbevallás ügyfélkapu nélkül

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn)
  • a NAV honlapján elérhető webűrlapon
  • levélben
  • formanyomtatványon (BEVTERVK)
  • telefonon, a 1819-es hívószámon
  • Szerdától fizetős a Halászbástya felső szintje

    Mától december 23-ig belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátó szintjének látogatásakor. A felső szint minden nap 9–19 óra között lesz nyitva. Az alsó szintet továbbra is ingyenesen lehet majd megtekinteni. A belépőjegyek így alakulnak:

  • teljes árú jegy ára: 1000 Ft
  • 50 százalékos kedvezményes jegy ára: 500 Ft
  • A 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai 50%-os kedvezményes belépőjegyet fizetnek.
  • A háború elől menekülőknek segítenek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

    Szerdán 19.30-kor kezdődik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje a Zeneakadémián. Az együttes a hangverseny teljes bevételét a menekülteket segítő a Híd Kárpátaljáért programnak ajánlja fel. A jótékonysági célú hangversenyt Vajda Gergely vezényeli a Zeneakadémia Nagytermében.

    A magyar zászló és címer ünnepe

    Az Országgyűlés 2014 decemberében döntött arról, hogy március 16-át a magyar zászló és címer emléknapjává nyilvánítja. A jeles napot először 2015-ben ünnepeltük meg. Azért ezt a napot választották, mert március 16-án fogadták el az 1848-as XXI. törvénycikket, amely nyilvános ünnepségek alkalmával kötelezővé tette az összes közintézményen és magyar hajón a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát.





    Ezeket olvastad már?
    Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

    Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

    Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

    Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

    Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

    Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

    Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

    Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás