Járványhelyzetben különösen fontos az immunrendszer jó állapotának megőrzése. Érdemes az ételek összetevőit alaposan átböngészni!
Azt mostanra jól tudjuk, hogy a koronavírus az alapbetegséggel rendelkezőket érintette súlyosabban. A betegség különösen veszélyes a cukorbetegekre. Éppen ezért a cukor az, amit járványhelyzetben egyenesen tilos fogyasztani.
Dr. Heather Moday kifejtette, hogy az immunrendszer állapotát nagyban befolyásolja az étrend, a túlzott cukorfogyasztás gyengíti védekező mechanizmusunkat. A vírus a betegek szervezetében ideiglenesen meg is zavarhatja a vércukorszint szabályozását, így eredményezve a cukorbetegeknél veszélyes állapotot esetenként.
Ha cukorról van szó, akkor nem csak az édességekre kell gondolni. A nassolni valókon, desszerteken kívül a sós ételek összetevőit is érdemes átböngészni. Gyakran tartalmaz cukrot a tészta, a kenyér, a gabonapehely, sőt még a salátaöntetek is tiltólistásak lehetnek.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre