RETRO RÁDIÓ

„A lányomat zaklatják a rabtársai” – a gyerekgyilkos Katalin édesanyja úgy érzi, lánya életveszélyben van





Zaklatják az olaszországi börtönben a kétéves kisfiát meggyilkoló B. Katalint. Az egykori pornósztár azért végzett Alexszel, mert nem fogadta el, hogy a magyar bíróság az apának ítélte a gyermeket. Itthon egyszer már megállapították a szakértők, hogy nem normális.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.23.
felfoghatatlan kegyetlenség

B. Katalin sorsa még kérdéses. Könnyen lehet, hogy az olasz igazságügyi szakértők elmebeteggé nyilvánítják, és börtön helyett kényszergyógykezelésre ítélik.

Mint ismert, még 2021 őszén a magyar bíróság az apánál helyezte el kétéves gyermeküket, Alexet. Az egykori pornószínésznő ezt nem fogadta el, és ahelyett, hogy a kisfiút azonnal átadta volna, a gyereket Olaszországba vitte, ahol aztán több késszúrással megölte, majd a holttestet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette. A gyilkossá vált anyát hamar őrizetbe vették, az ügyet pedig az olasz hatóságok vizsgálják. Katalin hetente egy-két alkalommal hazatelefonálhat a nyugdíjas, súlyosan beteg édesanyjának.

A gyerekgyilkos anyát az olasz rendőrök tartóztatták le

Hiszem, hogy nem teljesen tudatosan követte el a szörnyű tettét”

Kati kedélyállapota se­mennyit sem javult, de persze semmi oka nincs is a jókedvre. Arról nem hajlandó beszélni, hogy a néhány hete elvégzett igazságügyi elmeorvosi vizsgálat milyen eredménnyel zárult, de azt hiszem, én anélkül is tudom, hogy a lányom nem egészséges. Már itthon is többször vizsgálták, és volt, hogy azt állapították meg, elmebeteg” – mondta a Borsnak Erzsike, aki bár megbocsátani nem képes gyermekének, mégis aggódik érte.

Édesanyja fél, hogy baja esik a lányának – Fotó: Bors

Hiszem, hogy nem teljesen tudatosan követte el a szörnyű tettét. Én nem lehetek mellette, hiszen Olaszország nagyon messze van, de ahogy tudom, igyekszem benne tartani a lelket. Egy kicsit neheztelek az olasz börtönre, mert megtudtam, a lányomat zaklatják a rabtársai, az őrök pedig semmit nem tesznek ellene” – magyarázta az asszony, és hozzátette: bármit is követett el Katalin, neki is vannak emberi jogai.

Tudjuk, hogy a világ bármely pontján kipécézik a rácsok mögött a gyerekgyilkosokat, de a lá­nyom ügyében még nem született jogerős ítélet. Kijárna neki, hogy emberhez méltó körülmények között, akár elkülönítve őrizzék. A büntetés sem a többi őrizetes feladata. Katit most a nőiességében is megalázzák, ő pedig már ezerszer megbánta, amit elkövetett. Mentsége talán nincs, de azt nem szeretném, ha baja esne. Neki most nyugalomra van szüksége, és azzal senki sem hozza vissza az unokámat, ha Katit megverik, rosszabb esetben megölik” – fejezte be Erzsike.

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás