Óriási hiba: állandóan másokhoz hasonlítgatod magad?





Adunk néhány tippet, hogy meggyőzzünk, ideje felhagyni ezzel a káros szokással. Fontos megérteni azt is, hogy a siker relatív.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.21.
önbizalom

Önmagunk másokhoz valós hasonlítgatása, értékeink lekicsinylése igazolhatja azt az irracionális meggyőződést, miszerint nem vagyunk elég jók. Ha felismerjük, hogy mindannyian ugyanazon az úton járunk, elismerjük, hogy egyszerre vagyunk egyformák és egyediek, akkor az élet is könnyebbé válik.

Fotó: Shutterstock

Tedd fel magadnak a kérdéseket:

Az élet mely területein hasonlítod magad leginkább másokhoz? Mi hiányzik a saját életedből, mit szeretnél fejleszteni? Milyen lenne, ha abbahagynád mások felértékelését és teret adnál a tapasztalatszerzésnek?

Bár félelmetes lehet elfogadni, mégis igaz, hogy a legtöbbünknek olykor fogalmunk sincs róla, mit csinálunk, egyszerűen csak azt tesszük, ami tőlünk telik. Félelmetes elképzelni, de senkinek nincs válasza mindenre és végső soron rajtuk múlik, hogy melyik utat választjuk.

Ahhoz, hogy önmagadhoz mérd magad, befelé kell nézned. Rajtad kívül nincs más, aki képes lenne betölteni a benned lakozó űrt, ezért szeretned kell saját magad. Ahhoz, hogy ezt a vágyott állapotot elérd, ismerd meg jobban erősségeidet és ne legyél olyan szigorú önmagadhoz. Emlékeztesd magad, ha kívülről valaki sikeresnek és boldognak tűnik, attól még mindenkinek megvan a problémája.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás