RETRO RÁDIÓ

Mézeskalácsváros épül Újpesten, így készül Budapest az ünnepekre

A Metropol összeszedte a nap legfontosabb információit, hogy merre nem érdemes közlekedni a Belvárosban és hogy kiket fog mától ellenőrizni a NAV.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.11.29. 05:50
IV. kerület ez lesz ma

Mézeskalács-épületeket díjaznak Újpesten

Az ünnepek közeledtével a IV. kerületben mézeskalácsvárost építenek fel az Ifjúsági Házban. Az édességváros elkészítéséhez a kerületiek segítségét is várják. Az alkotásokat mától december 8-ig 9-18 óra között lehet leadni az Ifjúsági Házban, és azokat értékelik is. A leadott mézeskalács-épületekre december 12. és 16. között lehet szavazni az Újpesti Kulturális Központ Facebook-oldalán. A verseny eredményhirdetése december 18-án lesz.

Változik a közlekedés a Belvárosban

Delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani az V. kerületben. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint közlekedjenek. Mutatjuk, hogy pontosan merre nem érdemes menni.

Tilos megállni:

 • Ma 8-14 óra között az V. kerületben, az Akadémia utca páros számozású oldalán a Vigyázó Ferenc utca és az Arany János utca között.
 • Holnap 16 óráig az V. kerületben az Erzsébet tér park felőli oldalán, a Kempinski Hotellel szembeni területen.
 • Mézeskalácsból készült épületeket várnak a városhoz (MTI/Sóki Tamás)

  Édesség- és ajándékárusokat ellenőriz a NAV

  Mától egészen december 6-ig a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

  Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása nyílik ma meg

  Ma nyitja meg a kapuit Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, amely december 5-ig várja a látogatókat a Hungexpón. A kiállításon közel 180 kiállító mutatja majd be a termékeit és szolgáltatásait. Olyan kulcsfontosságú területek szereplői mutatkoznak be, mint a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az energia, vagy éppen az élelmiszertermelés. Az esemény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. A közönségprogramok november 30-tól mindenki számára ingyenesen látogathatóak, azonban előzetes regisztráció szükséges. A rendezvény területére belépni csak védettségi igazolvánnyal lehet.

  Változik a közlekedés a Hungexpónál

  Az ideiglenes forgalmi változást egy delegáció érkezése miatt rendelték el. Az arra közlekedőknek és a rendezvényre érkezőknek érdemes körültekintően közlekedniük.

  Tilos megállni:

 • Ma reggel 6 órától holnap este 8 óráig a X. kerületben, az Albertirsai út mindkét oldalán az Expo tér és a Hungexpo III. számú kapu között,
 • Ma reggel 6 órától december 5-e este 8 óráig a X, kerületben az Albertirsai út 10.-nél az Expo tér mellett.
 • Ezeket olvastad már?
  Az erdőkertesi szerelmespár tragédiája: csendesen, egymás kezét fogva haltak meg

  Az erdőkertesi szerelmespár tragédiája: csendesen, egymás kezét fogva haltak meg

  Íme az Ötöslottó nyerőszámai

  Íme az Ötöslottó nyerőszámai

  Ez a 82 éves fekete-fehér fotó a bizonyíték az időutazás létezésére

  Ez a 82 éves fekete-fehér fotó a bizonyíték az időutazás létezésére

  Kiderült, maffiabosszú dönthette porba a munkácsi turult

  Kiderült, maffiabosszú dönthette porba a munkácsi turult

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél feliratkozás