Készüljön mindenki! Ma délutánra érkezik meg Budapestre az idei első hó





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb információit, hogy mikorra várhatjuk az első hóesést, és hogy merre nem lesz ma áram.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.30.
ez lesz ma

Ma délutánra érkezik meg a hó

A délutáni, kora esti órákban az ország északi részén több helyen is számítani kell havazásra, egyes helyeken pedig havas eső is lehet. Napos idővel indul a ma reggel, azonban a délelőtt folyamán már erősebb felhőátvonulásokra kell számítani helyenként egy-egy futó hózápor is kialakulhat. Délutánra jelentősen megváltozik az idő és északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a délután második felétől egyre nagyobb területen fordulhat elő havas eső, havazás. A nyugati, északnyugati szél egyre nagyobb területen délnyugatira fordul, több helyen élénk, erős, az északi hegyvidéki területeken akár viharos lökések is lesznek. Reggel országos fagy lesz, délután +5 °C körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Metropol/MG

Nemcsak a hideggel, a fronttal is meg kell ma küzdenünk

Nincs jó hírünk a frontérzékenyeknek, ugyanis ma egy hidegfront terheli meg a szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyek ma görcsös fejfájást, izom és hasi görcsöket is tapasztalhatnak. Napközben nyugtalanság, ingerlékenység és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

Ma még dönthetnek a III. kerületiek az Óbudai-szigetről

A mai napig véleményezhetik a III. kerület lakói, hogy a jövőben, hogy nézzen ki az Óbudai-sziget. Az idei év elején elindított felmérés alapján az óbudai önkormányzat a Fővárosi Önkormányzattal, a magyar állammal és a kerületi lakosokkal egyetértésben, a környékbeliekkel és a sziget látogatóival együtt szeretné végiggondolni és megvitatni, hogy az Óbudai-sziget miként nézzen ki. A tervek már elkészültek, amelyet a lakosok a projekt honlapján véleményezhetnek.

A lakók is beleszólhatnak abba, hogy hogyan nézzen ki a sziget Fotó: Metropol

Több utcában sem lesz áram Soroksáron

Ma reggel 8 és 14 óra között karbantartás miatt ideiglenesen több utcában sem lesz áram a XXIII. kerületben. Az áramkimaradás érinti a Horgászpart utca és környékét, valamint a Háló és Tusa utca és környékét. A szolgáltatás várhatóan 15 óra körülre áll majd helyre.

Ma még pályázhatnak szén-monoxid-érzékelőre a VII. kerületiek

A mai napig pályázhatnak az erzsébetvárosiak ingyenes szén-monoxid-érzékelő beszerzésére. A jelentkezési lapokat és mellékleteit a Hivatal Ügyfélszolgálati irodáiban lehet átvenni (Erzsébet körút 6., Garay utca 5.), vagy le lehet tölteni az önkormányzat honlapjáról (www.erzsebetvaros.hu). A papírokat Ripka András önkormányzati képviselő szívesen átnézi, ugyanis sokan formai hiba miatt nem jutottak hozzá ehhez az életmentő eszközhöz.





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás